ΗΠΑ: Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητο μεταξύ 0,25% και 0,5% διατήρησε τα βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ η Fed, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει μείωση του ρίσκου για την αμερικανική οικονομία.

Η απόφαση της τράπεζας ήταν απόλυτα αναμενόμενη από τις αγορές, ενώ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η αγορά εργασίας - ένας τομέας τον οποίο παρακολουθεί στενά προκειμένου να καθορίσει τη νομισματική της

πολιτική - εμφανίζει σαφείς ενδείξεις ενίσχυσης.

«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο ήταν ισχυρή, μετά την αδύναμη πορεία που είχε ακολουθήσει τον Μάιο. Εν γένει τα στοιχεία δείχνουν βελτίωση των συνθηκών», αναφέρει η Fed.

Στα αρνητικά για την τράπεζα το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο στο επόμενο διάστημα, ενώ θα ενισχυθεί στο μέλλον καθώς θα υπάρξει ενίσχυση της τιμής πετρελαίου και περαιτέρω σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων δεν ήταν ομόφωνη, καθώς η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κάνσας Σίτι, Esther George, τάχθηκε υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα