Ιονική Ξενοδοχειακή: «Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για την αγορά του Hilton»

Της Στεφανίας Σούκη

«Οι προτάσεις για την αγορά του Hilton Αθηνών είναι ενδιαφέρουσες, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία συνομιλιών με επενδυτές, ωστόσο πέραν τούτου, είναι νωρίς για να πούμε κάτι. Πολύ σημαντικό- γενικότερα για την ελληνική οικονομία- αποτελεί το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχουν γνωστά επενδυτικά ονόματα».

Αυτό επεσήμανε χθές από το βήμα της γενικής συνέλευσης η διοίκηση της ιδιοκτήτριας Ιονικής Ξενοδοχειακής,

η οποία πάντως ήταν φειδωλή στις αναφορές της ως προς την πώληση μίας από τις πλέον εμβληματικές ξενοδοχειακές μονάδες του κέντρου της Αθήνας. Σε σχέση με τα χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της τελικής συμφωνίας, όπως επισημάνθηκε, δεν υφίσταται δέσμευση, ενώ και το ύψος του τελικού τιμήματος θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμευτικές προτάσεις που θα κατατεθούν από τα επενδυτικά σχήματα.

Ως προς την πορεία του ξενοδοχείου για τους πρώτους μήνες του έτους, το πρόσημο στην πληρότητα είναι οριακά θετικό, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι η Αθήνα τείνει να προσελκύει πλέον περισσότερο τουρισμό για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, μεγάλες και αυξανόμενες (πλέον με το μήνα) απώλειες, υφίσταται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας από τις παρανόμως ενοικιαζόμενες κατοικίες σε τουρίστες. Μάλιστα, ακριβώς αυτή η συνεχώς αυξανόμενη προσφορά καταλυμάτων σε τουρίστες από ιδιώτες μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες σε συνδυασμό με τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων ήταν δύο από τους παράγοντες, οι οποίοι επέδρασαν αρνητικά στην εξέλιξη της πληρότητας δωματίων των αθηναϊκών ξενοδοχείων ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Συνολικά για το 2015, η μέση ετήσια πληρότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων της ελληνικής πρωτεύουσας το 2015 ήταν στο 74,9%, έναντι 72,2% το προηγούμενο έτος. Η μέση τιμή δωματίου στο Hilton Αθηνών σημείωσε αύξηση κατά 3,4% έναντι του 2014, διαμορφούμενη στα 146 ευρώ, έναντι 141 ευρώ το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα