Fourlis: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μερισματική πολιτική

Της Στεφανίας Σούκη

Η συνέχιση των θετικών επιδόσεων, με την ενίσχυση μεριδίων στους κλάδους του οικιακού εξοπλισμού μέσω της ΙΚΕΑ, αλλά και των αθλητικών ειδών, μέσω των Intersport και The Athlete's Foot δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου ο όμιλος Fourlis να επιστρέψει στην απόδοση μερισμάτων προς τους μετόχους.

Σε αυτό τουλάχιστον στοχεύει εφεξής η διοίκηση του Βασίλη

Φουρλή, δεδομένου μάλιστα ότι το 2011 ήταν η τελευταία χρονιά κατά την οποία η εταιρεία έδωσε μέρισμα στους μετόχους. Οι συνθήκες πάντως στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου κάθε άλλο παρά εφησυχασμό προκαλούν- χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Φουρλή στη γενική συνέλευση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα ότι το εγχώριο λιανεμπόριο συνέχισε, με βάση τα επίσημα στοιχεία, να υποχωρεί με υψηλούς ρυθμούς και το πρώτο τετράμηνο του 2016. "Ο όμιλος παρακολουθεί τις εξελίξεις με έναν κόμπο στο στομάχι... για το αν τα πράγματα θα πάνε γρήγορα καλύτερα στην Ελλάδα", ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος κ. Απ. Πεταλάς. Για την ίδια την εταιρεία, το δεύτερο τρίμηνο τα νούμερα ήταν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Πέραν της αύξησης των μεριδίων στην ελληνική αγορά, θετικά αποτιμάται και το γεγονός ότι έχουν αρχίσει πλέον και αποδίδουν σημαντικά και οι επενδύσεις του ομίλου στις αγορές εκτός Ελλάδας, με θετικό πρόσημο τόσο για την αγορά της Ρουμανίας, η οποία, κατά τη διοίκηση, κινείται ''εξαιρετικά'' όσο και στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.
Επισημαίνεται εδώ ότι ο όμιλος έχει υπό κατάρτιση το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου έως το 2025, ενώ η στρατηγική για το τρέχον έτος επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση των τεχνολογιών Digital για την εξυπηρέτηση του πελάτη, βελτίωση των αποτελεσμάτων παρά τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις, βελτίωση μεριδίου αγοράς και αύξηση πωλήσεων κ.α..

Keywords
Τυχαία Θέματα