Ιαπωνία: Έγινε η πρώτη χώρα του G7 με αρνητική απόδοση στα 10ετή ομόλογα

Ανοδικά κινήθηκαν τα κρατικά ομόλογα μετά το sell off στην Ασία, με το ιαπωνικό 10ετές να υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν επενδυτικά «καταφύγια» εν μέσω «καταιγίδας» στις διεθνείς αγορές.

Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους, καθώς οι traders ζυγίζουν τις πιθανότητας μιας νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Η πιθανότητα πλέον έχει πέσει στο 30%.

«Μοιάζει με πανικό. Η φυγή προς την ποιότητα έχει φτάσει σε ακραίο βαθμό» υποστηρίζει ο Hideo Shimomura, επικεφαλής

επενδυτής στην Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management στο Τόκιο.

Η απόδοση του ιαπωνικού 10ετούς υποχώρησε στο -0,01%, ένα επίπεδο πρωτόγνωρο για ομόλογο χώρας που ανήκει στις 7 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 1,69%.

Η απόδοση του αυστραλιανού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,38%, σε νέο χαμηλό από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι traders που παρακολουθούν το πετρέλαιο έχουν αρχίσει να κλείνουν τις τοποθετήσεις τους και να στρέφονται στην αγορά ομολόγων, λέει ο John Gorman, επικεφαλής trader στην αγορά ομολόγων για την Ασία και τον Ειρηνικό στην Nomura Holdings Inc. in Tokyo.

Η ανησυχία για τα εταιρικά ομόλογα και η φυγή προς αναζήτηση ποιοτικών στοιχείων αυξήθηκε σημαντικά τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών ότι η Deutsche Bank AG μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην αποπληρωμή των χρεών της, όπως πρόσθεσε ο Gorman.

«Αυτό είναι που έχει τρομάξει τις αγορές. Οι επενδυτές σκέφτηκαν αμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα όταν οι τράπεζες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια. Φαίνεται ότι η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα πανικού» υποστηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα