ΗΑΕ: Zητούν «due diligence» για τους λογαριασμούς έξι τραπεζών του Κατάρ

Οι τράπεζες και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί έλαβαν οδηγία να εξετάσουν και να παγώσουν λογαριασμούς, καταθέσεις ή επενδύσεις που κατέχονται από άτομα ή εταιρείες , τα οποία ορίζονται ως τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η οδηγία εκδόθηκε από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τις τράπεζες

να προβούν σε due diligence πελατών (ελέγχους σε επιχειρήσεις ή φυσικά προσωπα, ώστε να προσδιοριστεί ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν για τον αντισυμβαλλόμενο) σχετικά με τους λογαριασμούς που έχουν σε έξι καταριανές τράπεζες: την Qatar Islamic Bank, την Qatar International Islamic Bank, την Barwa Bank, την Masraf Al Rayan, την Qatar National Bank και την Doha Bank.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και τις εμπορικές συνδέσεις με το Κατάρ, τονίζοντας ότι η μικρή χώρα του Κόλπου πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από το Ιράν και να πάψει να χρηματοδοτεί ομάδες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, κατηγορία που το ίδιο το Κατάρ απορρίπτει ως ανυπόστατη.

Η ομάδα των χωρών της Σαουδικής Αραβίας, μάλιστα, δημοσίευσε λίστα ατόμων και επιχειρήσεων που φέρονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατία. Η λίστα περιλαμβάνει 12 εταιρείες και 59 φυσικά πρόσωπα από Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Κατάρ και Λιβύη.

Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Σ. Αραβίας ζήτησε από τις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεση τους σε πελάτες από το Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα