Η συμμαχία Renault – Nissan έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου!

Τα αποτελέσματα ρεκόρ για το α' εξάμηνο της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η Renault καθιστούν πλέον τη συμμαχία της με τη Nissan «βασίλισσα» στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου «προσπερνώντας» σε συνολικές πωλήσεις τη Volkswagen και την Toyota.

Ο Όμιλος πούλησε παγκοσμίως 5.268.079 αυτοκίνητα έπειτα και απ' την συμπερίληψη της Mitsubishi

Motors στην συμμαχία πέρυσι. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πούλησε η Renault μόνη της αυξήθηκε 10,4% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 1.879.000 οχήματα.

Η Volkswagen, που είχε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2016 παρά το μεγάλο σκάνδαλο diesel, πούλησε 5.155.600 αυτοκίνητα στο α' εξάμηνο της φετινής χρήσης. Η Toyota στο ίδιο διάστημα πούλησε 5.129.000 και η General Motors 4,7 εκατ.

Τα στοιχεία ήλθαν τη στιγμή που η Renault ανακοίνωσε ότι είχε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ που έφθασαν 1,8 δισ ευρώ στο α' εξάμηνο και τα έσοδα αυξήθηκαν 17%, στα 29,5 δισ ευρώ.

Ο Carlos Ghosn (φωτ.), διευθύνων σύμβουλος των Renault και Nissan δήλωσε σχετικά: «Αυτά τα αποτελέσματα ήλθαν χάρη στο σχέδιο της ανανέωσης της γκάμας των προϊόντων μας, της γεωγραφικής επέκτασης μας και της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει απέναντι σε όλους τους εργαζομένους μας».

Η λειτουργία της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσίας, που μέχρι τώρα παρήγαγε μεγάλες ζημιές, κατάφερε να αποφέρει κέρδος στο εξάμηνο 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η Renault αναβαθμίζει την πρόβλεψη της για αύξηση πωλήσεων στη ρωσική αγορά κατά 5% σε ετήσια βάση και παρά το γεγονός ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει επηρεαστεί σημαντικά απ' την αδυναμία της οικονομίας της χώρας.

«Υπήρξε μία ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά που δεν είχαμε αντιληφθεί τη δυναμική της», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Renault, Clotilde Delbos, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε με τους αναλυτές.

Η ρωσική αγορά, όπου η Renault λειτουργεί τόσο με το δικό της σήμα όσο και με την τοπική AvtoVAZ, είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη για την αυτοκινητοβιομηχανία μετά τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμαχία RenaultNissan υπό τη διοίκηση του Carlos Ghosn στήθηκε με την αρχή ότι οι δύο εταιρείες θα κατέχουν σημαντικά μετοχικά μερίδια η μία στην άλλη. Επίσης η Nissan έλαβε σημαντικό μερίδιο πέρυσι και στην Mitsubishi Motors έπειτα από την κατάρρευση της μετοχής της δεύτερης στον απόηχο του σκανδάλου των ψευδών στοιχείων για την κατανάλωση των αυτοκινήτων της.

Στο α' εξάμηνο η Mitsubishi πούλησε 494.303 αυτοκίνητα παγκοσμίως, 2,4% περισσότερα από πέρυσι. Η Nissan πούλησε 2.894.488 οχήματα, 5,6% περισσότερα απ' το α' εξάμηνο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα