Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε το σορτάρισμα του ριάλ

Η Κεντρική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας φέρεται να έδωσε ντιρεκτίβα από τις 18 Ιανουαρίου να μην επιτρέπονται τα φθηνά στοιχήματα υπέρ της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, μεταδίδει το Bloomberg, την ώρα που τα σορταρίσματα στο ριάl έχουν φτάσει σε υψηλά εικοσαετίας μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Έτσι, οι τράπεζες της χώρας έχουν λάβει την εντολή να σταματήσουν να

πωλούν συναλλαγματικά προϊόντα που επιτρέπουν στους επενδυτές να βάζουν φθηνά στοιχήματα υπέρ της υποτίμησης του ριάλ, όπως αναφέρουν πέντε άτομα με γνώση των γεγονότων υπό το καθεστώς ανωνυμίας, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Σ. Αραβίας έδωσε εντολή στις τράπεζες (τοπικές και αλυσίδες διεθνών τραπεζών που βρίσκονται στη χώρα) να σταματήσουν την πώληση συμβολαίων options για το ριάλ κατά τη συνεδρίασή της στην πρωτεύουσα Ριάντ στις 18/1.

Οι χώρες με νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις από traders που εικάζουν ότι έχει γίνει πολύ ακριβή υπόθεση το να συνεχίσουν οι φορείς χάραξης πολιτικής να υπερασπίζονται στις συναλλαγματικές ισοτιμίες εν μέσω μιας ραγδαίας ανόδου του δολαρίου και της κατάρρευσης των εμπορευμάτων.

Τα στοιχήματα υπέρ της υποτίμησης του ριάλ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο 20 ετών αυτό τον μήνα, οδηγώντας τα προθεσμιακά συμβόλαια σε βάθος 12μηνου στο υψηλότερο σημείο τους από τον Δεκέμβριο του 1996.

Keywords
Τυχαία Θέματα