Η Ρωσία θέλει να στερήσει από την Ινδία μια «διαμαντένια ιδέα»

Η Ρωσία θέλει το μεγαλύτερο αδαμαντορυχείο της να συνεργάζεται στενότερα με τους κορυφαίους κόφτες διαμαντιών της χώρας, ώστε η βιομηχανία να μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα σε μια αγορά που κυριαρχείται από Ινδούς επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο ενός σχεδίου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ρωσικών διαμαντιών, η κυβέρνηση επιθυμεί η εταιρεία Alrosa PJSC να προσφέρει ευνοϊκότερους όρους στους κόπτες των πολύτιμων αυτών πετρών, συμπεριλαμβανομένης

της Kristall Production Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας της Ρωσίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέεβ. Αυτή η οικονομική μονάδα, που εξορύσσει περισσότερα πετράδια από το έδαφος από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, ανήκει κυρίως στο κράτος.

"Η συνεργασία αυτή τη στιγμή είναι μάλλον περιορισμένη και πρέπει να επεκταθεί", δήλωσε ο Μοϊσέεβ σε συνέντευξή του στη Μόσχα. Η Alrosa έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό την κοπή και στίλβωση για να επικεντρωθεί στην εξόρυξη, όπου μπορεί να έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέδρους. Η Kristall και άλλες ρωσικές εταιρείες κοπής, αγοράζουν σήμερα πέτρες από την Alrosa με παρόμοιους όρους με τις ξένες εταιρείες και πασχίζουν να ανταγωνιστούν πολύ μεγαλύτερα κέντρα στίλβωσης κυρίως στην Ινδία. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία για τη στασιμότητα της ζήτησης και την πτώση των τιμών, καθώς οι νέοι αγοραστές δαπανούν περισσότερα μετρητά για άλλα είδη πολυτελείας, όπως τα ηλεκτρονικά.

Το σχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην Alrosa να πωλεί περίπου το 10% των πολύτιμων λίθων της στην εγχώρια αγορά, δήλωσε ο Μοϊσέεβ. Το ποσοστό αυτό είναι "μόνο μια εκτίμηση της ζήτησης από ρωσικές εταιρείες κοπής". Η Alrosa δεν σχεδιάζει να επενδύσει στην Kristall, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα