Intel: Κέρδισε άλλον ένα γύρο στη δικαστική διαμάχη για το πρόστιμο- μαμούθ

Η Intel Corp. κέρδισε ένα γύρο στον οκταετή δικαστικό αγώνα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιβολή προστίμου, ποσού 1,06 δισ. ευρώ (1,26 δισ. δολ.) σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει συνέπειες σε μια σειρά διαφορών που αφορούν γίγαντες της τεχνολογίας των Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Google και Qualcomm Inc.

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε ότι η προσφυγή της Intel

έπρεπε να επανεξεταστεί από ένα άλλο δικαστήριο, επικρίνοντας τους δικαστές για την αδυναμία τους να αναλύσουν σωστά τις οικονομικές πτυχές της υπόθεσης στην απόφασή της το 2014 να απορρίψει την προσφυγή της εταιρείας

Το δικαστήριο «έπρεπε να εξετάσει όλα τα επιχειρήματα της Intel» σχετικά με μια δοκιμή για να ελέγξει κατά πόσον οι εκπτώσεις που χρησιμοποίησε η εταιρεία ήταν ικανές να βλάψουν τον ανταγωνισμό, δήλωσε το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου της ΕΕ την Τετάρτη. Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, πρέπει να εξετάσει "εάν οι επίμαχες επιστροφές ήταν ικανές να περιορίσουν τον ανταγωνισμό".

Η Intel συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων εταιρειών που συνέχισαν μια μάχη εναντίον ενός προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ. Η ρυθμιστική αρχή των αντιμονοπωλιακών αρχών με έδρα τις Βρυξέλλες κατηγόρησε την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί εκπτώσεις για να βλάψει την Advanced Micro Devices Inc., μια απόφαση που υιοθετήθηκε από ένα δικαστήριο της ΕΕ το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα