Η πτώση της βρετανικής λίρας δεν βοήθησε τις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο

Οι μεσίτες ακινήτων που πίστευαν ότι η αγορά πολυτελούς κατοικίας του Λονδίνου θα επανεκκινούσε από την πτώση της λίρας μετά το δημοψήφισμα του Brexit, τώρα απογοητεύονται.

Οι πωλήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων στις καλύτερες περιοχές της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά λιγότερο από 0,5% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ό,τι γινόταν ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το ερευνητικό γραφείο Lonres. Τα στοιχεία βασίζονται

σε συναλλαγές για υπάρχοντα σπίτια και για νέα ακίνητα που πωλούνται από κερδοσκόπους.

Όπως συνέβη και μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η πτώση της λίρας και η πτώση των αξιών έχουν δημιουργήσει μεγάλες εκπτώσεις για τους Ασιάτες επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα καλύτερα σπίτια του Λονδίνου. Η διαφορά τώρα είναι ότι πολλοί ανώτερης αλλά και μεσαίας τάξης κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης που ήθελαν μια ιδιοκτησία στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ήδη μια. Έχουν «ξεπεραστεί», δήλωσε ο Paul Donovan, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Wealth Management.

Οι τιμές υποχώρησαν 15% από την κρίση του Σεπτεμβρίου του 2014, σύμφωνα με τον μεσίτη Savills Plc, αλλά η πτώση της λίρας σημαίνει ότι οι αγοραστές από το Χονγκ Κονγκ μπορούν να αποκτήσουν ένα αρχοντικό στις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου σε τιμή κατά 30% χαμηλότερη από τις ανώτατες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Για έναν αγοραστή στην ηπειρωτική Κίνα, είναι περίπου 26% φθηνότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα