Το «άνοιγμα» της L'Oreal στην Ν. Αφρική

Ο κολοσσός καλλυντικών L'Oreal, προσπαθεί να ανακαλύψει τι θέλουν οι γυναίκες της Αφρικής και στη συνέχεια να βγάλει χρήματα από αυτό!

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής καλλυντικών παγκοσμίως, ανοίγει εργαστήριο στην Νότια Αφρική, όπου θα κατασκευάζει προϊόντα για τα... ιδιαίτερα αφρικανικά μαλλιά με στόχο να ανταγωνιστεί τις τοπικές μάρκες.

Σε ένα μισοφωτισμένο δωμάτιο μέσα σε ένα εργαστήριο κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, νεαρές γυναίκες δουλεύουν πάνω σε προϊόντα για τα μαλλιά και σε τεχνικές

λέιζερ.

«Οι καταναλωτές στην Νότια Αφρική δεν έχουν σήμερα μεγάλη ελευθερία να κάνουν ό, τι θέλουν με τα μαλλιά τους, χωρίς πόνο, χρήμα και προσπάθεια», δήλωσε η Alice Laurent, η 39χρονη Γαλλίδα βιοχημικός, η οποία έχτισε το ερευνητικό κέντρο από το μηδέν. «Θα έλεγα ότι η L'Oreal είναι αρκετά πρωτοπόρος σε αυτό», συμπληρώνει η ίδια.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο, ελπίζει να «κατακτήσει» μια αγορά που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια καταναλωτών μεσαίας τάξης. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, η Αφρική κρατά την υπόσχεση της υψηλής ανάπτυξης, καθώς ο αριθμός των Αφρικανών γυναικών μεσαίας τάξης που ζουν στις πόλεις και εργάζονται έξω από το σπίτι, θα συνεχίσει να αυξάνεται για τα επόμενα χρόνια και η μέση ηλικία τους είναι 24 χρονών.

Η ιδέα είναι να αναπτύξουν νέα προϊόντα για τα μαλλιά ειδικά για αυτό το target group αντί να προσφέρουν εμπορικά σήματα στους μαύρους καταναλωτές στις ΗΠΑ, δίνει στη L'Oreal ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, όπως της Unilever και της Avon.

Η L'Oreal έχει επεκτείνει την ηγετική της θέσης τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως, με την επέκταση των σταθερών γραμμών πολυτελείας.

Ενώ οι μετοχές της έχουν υποαποδόσει τους τελευταίους 12 μήνες, η L'Oreal αναμένει να έχει υψηλές επιδόσεις στην αγορά ομορφιάς παγκοσμίως αυτό το έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα