Η Ολλανδία αποκάλυψε κατά λάθος τις short θέσεις του Σόρος!

Γκάφα ολκής από τις ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές που δημοσιοποίησαν κατά λάθος μερικές από τις short θέσεις του μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος.

Όπως ανακοινώθηκε από την ολλανδική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (AFM), «ανθρώπινο λάθος» είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της AFM, λεπτομέρειες για χιλιάδες στοιχήματα short selling του Σόρος, από το 2012, συμπεριλαμβανομένων της ολλανδικής τράπεζας ING,

αλλά και του fund της Renaissance Technologies, Medallion.

Οι θέσεις short, που συνιστούν ποντάρισμα στην πτώση μιας μετοχής, ήταν «μεταξύ 0,2% και 0,5%», ανέφερε ο εκπρόσωπος της AFM,Ward Snijders, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Tο πρακτορείο, επικαλούμενο πληροφορίες των Financial Times, αναφέρει ότι η κατά λάθος δημοσιοποίηση έγινε την Τρίτη το απόγευμα και ότι αμέσως έγινε αντιληπτό, με αποτέλεσμα η εν λόγω ανάρτηση να αποσυρθεί.

Σε κάθε περίπτωση, διάφορα hedge funds των οποίων οι συναλλαγές ήταν μεταξύ αυτών που αποκαλύφθηκαν αντέδρασαν έντονα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας μάνατζερ: «Όταν μια τράπεζα ή ένα hedge fund κάνει ένα τέτοιο λάθος τιμωρείται με πρόστιμα – ποιος θα επιβάλει πρόστιμο στις ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές;».

Keywords
Τυχαία Θέματα