Η Μόσχα έχει γίνει μία απέραντη οικοδομή

Ο Ιlya Bodanov "εκκένωσε" την οικογένειά του από το βολικό τους διαμέρισμα στην καρδιά της Μόσχας μετά από δύο συνεχόμενα καλοκαίρια που τα πέρασαν μέσα στη σκόνη και στον απόηχο των μηχανημάτων των παραπλήσιων οικοδομών. Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, αυτός και η οικογένειά του θα περάσουν τις διακοπές τους, παραθαλάσσια, στη Βαλτική.

Η Μόσχα έχει γεμίσει με οικοδομές, ακόμη και τη στιγμή που η πετρελαϊκή κρίση έχει πλήξει όλους τους τομείς της οικονομίας της Ρωσία. Η προηγούμενη γενική ανοικοδόμηση έγινε

υπό τον Nikita Khrushchev τη δεκαετία του 60, σύμφωνα με τον εργολάβο Grigory Revzin.

Τα πεζοδρόμια διανοίγονται και διακοσμούνται σε όλο το κέντρο, με 50 δρόμους να δέχονται γενικό facelift κάθε καλοκαίρι. Εκτός του κέντρου, κατσκευάζονται περίπου 70 νέοι σταθμοί μετρό και δύο νέες γραμμές οι οποίες θα προστεθούν στις προϋπάρχουσες που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του '50.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, οι αρχές έχουν ανακατασκευάσει τα πάρκα της πόλεις και έχουν αναδιαμορφώσει παλιές βιομηχανικές περιοχές, μετατρέποντάς τες σε σημεία για hipsters, τρέντι μαγαζιά και γραφεία startup. Επίσης, το κυκλοφοριακό χάος έχει μετριαστεί κατά πολύ λόγο των πανταχού παρόντων πληρωμένων θέσεων πάρκινγκ. Επίσης υπάρχει και ανανέωση/ανακατασκευή των ποδοσφαιρικών γηπέδων της πόλης, αφού η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα