Η φορολογία των startups και η συναίνεση μέσω Ισραήλ

Οι startups μπορούν να εξασφαλίσουν την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων – ή ακόμη καλύτερα των κομμάτων εξουσίας- για το φορολογικό τους καθεστώς . Σημαντικό νέο, θετική εξέλιξη. Ακόμη και αν χρειάσθηκε η συναίνεση να έρθει μέσω… Ισραήλ.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του προγράμματος NBG Business Seeds την στήριξη της καινοτόμου και

της νεοφυούς επιχειρηματικότητας διοργάνωσε τον περασμένο χρόνο ένα ταξίδι στο Ισραήλ για την γνωριμία και κατανόηση του εκεί οικοσυστήματος καινοτομίας. Στην αποστολή πέρα από τραπεζικά στελέχη, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, startupers συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη από την αντιπολίτευση.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και την επάνοδο της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας συνέχειας μέσω από επιτροπές κατά θεματικές ενότητες. Μια από αυτές παρέδωσε τις προτάσεις της οι οποίες μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έφθασαν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Η γενική πεποίθηση είναι ότι οι προτάσεις «ακούγονται» και θα υπάρξει ανταπόκριση με κυβερνητική πρωτοβουλία την οποία θα υποστηρίξει ως αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης και η αντιπολίτευση.

Ας αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις. Αν και είναι καλό η συναίνεση – ακόμη και σε αυτό το γκρίζο πολιτικό περιβάλλον της άκρατης ρευστότητας- να αρχίζει να οικοδομείται από τα κάτω, από τα χαμηλά για το πολιτικό και κομματικό θερμόμετρο που όμως μετρούν και διαμορφώνουν ευρύτερες συμπεριφορές και τάσεις.

Με άλλα λόγια, ο χώρος της νέας επιχειρηματικότητας σε όλες του τις εκφράσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα παράδειγμα με δημόσιες πολιτικές με ευρεία συναίνεση του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα