Η ευρωπαϊκή οικονομία, έτοιμη για το καλύτερο τρίμηνο από το 2015

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να έχει αναπτυχθεί με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας διετίας, κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, μετά από μια απροσδόκητη ανάκαμψη που σημείωσε το Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα της IHS Markit για την ευρωπαϊκή οικονομία του κοινού νομίσματος έφτασε στο ανώτατο σημείο των τελευταίων 4 μηνών, στις 56,7 μονάδες από 55,7 τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια άνοδο μέχρι το επίπεδο των 55,6 μονάδων. Τόσο οι υπηρεσίες όσο και η μεταποιητική βιομηχανία ενισχύθηκαν, με

την τελευταία να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι χρόνων.

Η Markit ανέφερε ότι η οικονομία παρουσίασε «έκρηξη δραστηριότητας» τον Σεπτέμβριο και οι έρευνές της δείχνουν οικονομική ανάπτυξη κατά 0,7% πάνω από τις προβλέψεις για το τρίμηνο. Αυτή είναι η ταχύτερη από τις αρχές του 2015. Ορισμένες εταιρείες εξέφρασαν ανησυχίες για τη δύναμη του ευρώ, αλλά η Μάρκιτ δήλωσε ότι το νόμισμα φαίνεται να έχει "μέτρια, μόνο, επίδραση στις εξαγωγές".

Ξεχωριστές αναφορές την Παρασκευή, παρουσίασαν βελτιώσεις τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία αυτό το μήνα, με το PMI και για τα δύο έθνη να κτυπά τα υψηλότερα επίπεδα για περισσότερα από έξι χρόνια. Η Markit ανέφερε ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, βρίσκεται σε "τραχεία υγεία".

Οι τελευταίες θετικές αναγνώσεις διατηρούν την Ευρωζώνη σε καλό δρόμο για να καταγράψει τη φετινή χρονιά ως την καλύτερη, τουλάχιστον από το 2010 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα