Η ΕΤΕ εκποιεί από έπιπλα του Ωνάση μέχρι ακίνητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Της Στεφανίας Σούκη

Aπό ακίνητα μέχρι έπιπλα που χρησιμοποιούσε ο υιός του Αριστοτέλη Ωνάση κι ένα... αερόστατο περιλαμβάνονται στα «ασημικά» της Ολυμπιακής Αεροπορίας που βγαίνουν προς πώληση, ορισμένα από τα οποία μάλιστα για πολλοστή φορά.

Την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της «Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε.» έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα, με το ρόλο

της ειδικής εκκαθαρίστριας, και ειδικότερα ο Τομέας Ειδικών Εκκαθαρίσεων του ομίλου. Οι προσφορές από τους ενδιαφερομένους για τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται να γίνει η εκποίηση με βάση τους όρους που έχουν καθοριστεί από την ειδική εκκαθαρίστρια, θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Πέρα από τα ακίνητα που έχουν βγεί ουκ ολίγες φορές προς εκποίηση είναι ενδιαφέροντα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία όπως περιγράφονται στο πωλητήριο και συγκεκριμένα:

«Επιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης- τραπέζι, καρέκλες, γραφείο, μπουφέ, πολυθρόνες, καναπές όλα ξύλινα με σκάλισμα», «αερόστατο κατασκευαστή Sky Balloons Ltd τύπου Sky 120-24 που συνοδεύεται από τρέιλερ, καλάθι, σχοινιά κ.τ.λ.» αλλά και μία θέση πάρκινγκ στο Λονδίνο στο συγκρότημα Hanover Gate Mansions, για το οποίο δικαίωμα αγοράς έχουν μόνο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο εν λόγω συγκρότημα.

Οσον αφορά τα ακίνητα, πρόκειται για κτίρια και οικόπεδα τα οποία έχουν βγεί και στο πρόσφατο παρελθόν για πώληση. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το τετραώροφο κτίριο άνω των 6.000 τ.μ. με δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 4.200 τ.μ. περίπου που χρησίμευε ως μηχανογραφικό κέντρο στην περιοχή του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, επί των οδών 29ης και Λοχαγού Χατζηευαγγέλου. Στην ίδια ομάδα περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνεται και ένα ακόμη όμορο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 1.300 τ.μ., το οποίο αποτελούσε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ποσό εγγύησης και την πρώτη αυτή ομάδα ακινήτων ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα προς εκποίηση, με εγγύηση της ταξεως των 650 χιλ. ευρώ απαρτίζεται από τριώροφο κτίριο επιφάνειας 1.400 τ.μ. με υπόγειο και δώμα σε οικόπεδο 2.600 τ.μ. περίπου όπου στεγάζονται οι προσομοιωτές πτήσεων, μαζί με τα έπιπλα, γραφεία κ.τ.λ. επί των οδών Δέλτα και 3ης επίσης στον δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, ενώ προς εκποίηση είναι δύο ακόμη ακίνητα, ένα οικόπεδο 2.550 τ.μ. στον ίδιο δήμο και ένα κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα