Η αβεβαιότητα για αμερικανικές εκλογές και πετρέλαιο στέλνουν χαμηλότερα την Ευρώπη

Εκκίνηση της εβδομάδας με απώλειες έκαναν και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την Ασία, καθώς, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αυξήθηκε το αίσθημα αβεβαιότητας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που διεξάγονται σχεδόν σε μια εβδομάδα.

Αιτία γι' αυτό η ανακάλυψη την Παρασκευή νέων e-mail από το FBI, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χίλαρι Κλίντον. Οι νέες αποκαλύψεις είναι πιθανό να βλάψουν την υποψήφια των Δημοκρατικών,

υποσκάπτοντας τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει τη μάχη της προεδρίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 άνοιξε με απώλειες 0,34%.

Οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ως εξής: Στο Λονδίνο ο FTSE2100 στο -0,25% , ο γερμανικός DAX στο -0,21%, ο CAC40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,32%και ο ισπανικός IBEX35 με απώλειες αυτή την ώρα 0,51%.

Στο μεταξύ, οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν φαίνεται να είναι μακριά από το να φτάσει σε μια συμφωνία για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου. Μετά από πάνω από 18 ώρες συνομιλιών στη Βιέννη το Σαββατοκύριακο, δεν υπήρξε απτή συναίνεση από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ να συμμετάσχουν στην προτεινόμενη περικοπή στην παραγωγή.

Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στα τέλη Νοεμβρίου, ελπίζοντας να φτάσουν σε τελική συμφωνία, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, οι αποτυχημένες συνομιλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο έστειλαν τις τιμές χαμηλότερα κατά τη διαπραγμάτευση των ασιατικών αγορών. Το Brent κινήθηκε με απώλειες 0,5% στα 49,46 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό είχε απώλειες 0,39% στα 48,51 δολ/βαρέλι.
Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε σήμερα να συνεδριάζει για τη λήψη απόφασης επί της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο οι αναλυτές δεν διαβλέπουν ότι θα επέλθει κάποια αλλαγή. Στην Ευρώπη, αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Αλλού, Καναδοί και Ευρωπαίοι υπέγραψαν τελικά εμπορική συμφωνία η οποία προβλέπει την άρση του 98% των δασμών. Οι υπογραφές έπεσαν επτά χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλιών των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα