BoE: Τα επιτόκια δεν είναι το σημαντικότερο γεγονός αυτής της εβδομάδας

Οι ανακοινώσεις του Mark Carney αυτή την εβδομάδα όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της τράπεζας μπορεί να μην αποτελέσουν και τις πιο σημαντικές.

Με την ανάπτυξη να μένει απαράλλακτη λόγω του Brexit και την πτώση της στερλίνας να ανησυχεί τους επενδυτές και τους καταναλωτές για πιθανή εκτίναξη των τιμών, οι οικονομολόγοι αναφέρουν πως η αύξηση των επιτοκίων δεν υφίσταται πια ως πιθανότητα για την συνάντηση της κεντρικής τράπεζας

στις 3 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της ΒοΕ μπορεί επίσης να ανακοινώσει και για πόσο θα μείνει στη θέση του, κάτι που μπορεί επίσης να επηρεάσει την ήδη ταραγμένη οικονομία πάρα πολύ.

Κάποιες εφημερίδες ανέφεραν το Σαββατοκύριακο πως ο Carney αναμενόταν να αποσυρθεί το 2018, ενώ οι FT ανέφεραν πως θα μείνει μέχρι το 2021. Αν και η ΒοΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δημοσιεύσεις, υπογράμμισε πως ο Carney θα αποφασίσει για την πιθανή αποχώρησή του ή μη, μέχρι το τέλος του 2017.

Εν μέσω των ακατάπαυστων φημών της προηγούμενης εβδομάδας, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Greg Clark υποστήριξε την παραμονή του Carney στο τιμόνι της ΒοΕ, ο οποίος από την πλευρά του έχει αναφέρει πως εάν αποχωρήσει, θα το κάνει για προσωπικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα