Η ατζέντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ φέτος και οι ισχυροί προσκεκλημένοι

Συνεδριάζει 9-12 Ιουνίου στη Δρέσδη - Ηγέτες κρατών και επιχειρήσεων στα πάνελ

Όλοι την έχουν ακούσει, αλλά λίγοι είναι οι εκλεκτοί που μπορούν να βρεθούν σε κάποια συνεδρίασή της. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελεί, πολύ συχνά – άδικο ή όχι μένει να αποδειχθεί – αντικείμενο αρκετών θεωριών συνωμοσίας.

Δημιουργήθηκε το 1954 και συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο. Φέτος αυτή η συνεδρίαση θα γίνει από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στη Δρέσδη. Πολύ

σπάνια η ατζέντα των συζητήσεων διαρρέει στη δημοσιότητα. Για φέτος υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, καθώς τα λιγοστά και εκλεκτά μέλη της θα συζητήσουν για την «Τρέχουσα Κατάσταση» στην υφήλιο.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το τόσο ευρύ θέμα; Ίσως το Brexit, ή την προσφυγική κρίση ή ακόμη και την ταχύτατη ενίσχυση της δύναμης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Ευρώπη, τη Ρωσία, το κυβερνοέγκλημα, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, η πορεία των εμπορευμάτων, ενώ υπάρχει ένα ακόμη γενικό θέμα συζήτησης που τιτλοφορείται «Η αστάθεια και η μεσαία τάξη».

Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της Λέσχη Μπίλντερμπεργκ «οι συμμετέχοντες δεν είναι υποχρεωμένοι να αποτυπώσουν συγκεκριμένες απόψεις. Μπορούν να ακούσουν, να αντιδράσουν ή να συγκεντρώσουν απλά πληροφορίες. Δεν υπάρχει στόχος για εξαγωγή κάποιου συγκεκριμένου συμπεράσματος, δεν θα υπάρξουν γραπτές ανακοινώσεις. Δεν θα υπάρξουν προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία ούτε θα εκδοθούν πολιτικές αποφάσεις».

Επομένως γιατί γίνεται αυτή η συνάντηση; Εάν πιστέψουμε τους συνωμοσιολόγους σε συνεδριάσεις της Λέσχης έχει καθοριστεί ακόμη και ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Ο Μπιλ Κλίντον συμμετείχε σε μία συνεδρίαση το 1991. Τότε ήταν ο Κυβερνήτης του Αρκάνσας και ένα χρόνο μετά εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τόνι Μπλερ ήταν απλά υπουργός στη σκιώδη κυβέρνηση των Εργατικών και μετά έλαβε πρόσκληση για τη συνεδρίαση του 1993», σπεύδει να υποστηρίξει ο Independent, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για το τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης.

Το μόνο σίγουρο είναι το ποιοι θα είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στη φετινή συνεδρίαση, υπό την ηγεσία του επικεφαλής της AXA, Henri de Castries, ο οποίος ασκεί την προεδρία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται οι επικεφαλής των Shell, Deutsche Bank, Aribus και Siemens. Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Από τη συνεδρίαση δεν θα λείψει ούτε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab και ο Βασιλιάς της Ολλανδίας.

Πώς επιλέγονται αυτοί που συμμετέχουν; Εκ νέου η ιστοσελίδα της Λέσχης μας απαντά: «Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται γιατί μπορούν να προσφέρουν μία διαφορετική οπτική»....

Keywords
Τυχαία Θέματα