Μπλερ: Η Βρετανία θα απορρίψει το Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Tony Blair, ανέφερε πως αναμένει πως η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της συμπεριφοράς του David Cameron κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, ενώ επιτέθηκε ευθέως στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson ο οποίος υποστήριξε το Brexit.

"Πιστεύω πως θα παραμείνουμε", υπογράμμισε ο Blair. "Παρόλα αυτά, είναι ένα δημοψήφισμα.

Εάν μελετήσει κανείς τα γκάλοπ τότε θα δει πως βρισκόμαστε πολύ κοντά. Πρέπει να ανησυχούμε γι αυτό". Ο Blair είναι ένθερμος υποστηρικτής της παρουσίας και συνεργασίας της Βρετανίας με την ΕΕ.

Τα συγκλίνοντα γκάλοπ δίνουν αυξημένη πιθανότητα σε ένα Brexit, στο 24,4% από 17,4% στα τέλη Μαΐου. Ο Cameron έχει προειδοποιήσει πως ένα Brexit θα έχει αρνητικότατο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, ενώ παράλληλα η καμπάνια υπέρ του Brexit προσηλώνεται περισσότερο στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο Βlair τόνισε, επίσης, πως ο Johnson βρίσκεται σε μία περίεργη θέση λόγω της υποστήριξής του υπέρ ενός Brexit.

"Εάν βρίσκεσαι στην κυβέρνηση και έχεις υπάρξει δήμαρχος του Λονδίνου, τότε ξέρεις πόσο σημαντική είναι μία τέτοια απόφαση και τί επιπτώσεις θα έχει. Εάν η Βρετανία βγει από την ΕΕ θα ξεκινήσει οικονομική αβεβαιότητα για τη χώρα. Πώς δεν μπορείς να καταλάβεις πως θα υποφέρεις χρόνια οικονομικής κρίσης;".

Keywords
Τυχαία Θέματα