Η ανάλυση του Bloomberg για τις συνεχόμενες συνέπειες του Brexit

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας προχωρά σε απολύσεις, σε μία προσπάθεια να αποφύγει μετάπτωση των κερδών της λόγω του Brexit.

Η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε πλάνα για την απομάκρυνση 3000 εργαζομένων και την μείωση των ετήσιων εξόδων κατά 400 εκατ. λίρες.

Τα νέα ακολουθούν μία περίεργη γενική εικόνα των μεγάλων εταιρειών

μετά το Brexit. Τα McDonald's αλλά και η GlaxoSmithKline ανέφεραν πως θα δημιουργήσουν 5.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2017.

To Βloomberg έχει δημιουργήσει ένα δικό της γράφημα το οποίο θα παρακολουθεί όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και τί βήματα κάνουν μετά το Brexit. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα η Theresa May, μετά τις επισκέψεις της στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Μπέλφαστ και τη Ρώμη, τώρα επισκέπτεται τις πρωτεύουσες της Πολωνίας και της Σλοβακίας για να συζητήσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών από τις χώρες αυτές, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή καταρρέει και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη χώρα, αφού βρίσκεται σε χαμηλό τριετίας, σύμφωνα με έρευνα του YouGov και του Centre for Economics and Business Research.

H PwC επίσης ανέφερε πως όλο και περισσότερα νοικοκυριά πιστεύουν πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Όλα αυτά τα δεδομένα εξηγούν γιατί το 100% των επενδυτών πιστεύουν πως η ΒοΕ θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Οι βρετανικές αγορές φαίνεται να προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τα απανωτά σοκ του Brexit< αλλά την ίδια στιγμή οι διεθνείς φαίνεται πως υπέφεραν μετά από τις πτώσεις που επέδειξαν οι αγορές στην Ασία μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα οικονομικά κίνητρα.

Το ΔΝΤ επίσης οδήγησε σε μερική διόρθωση της στερλίνας, αφού ανέφερε πως το Brexit είναι θα μειώσει την ισοτιμία της στερλίνας έναντι στα λοιπά νομίσματα.

Τέλος, η ανάλυση του Bloomberg δείχνει πως η Αυστραλία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ελκυστικό μέρος μετά το Brexit, τουλάχιστον για τους Αυστραλούς, αφού το αυστραλιανό δολάριο ενισχύεται έναντι της λίρας, ενώ οι αγορές της χώρας του Ειρηνικού φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές από τις βρετανικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα