Η Ανάφη, «σταθμός» του δικτύου 4G της WIND

Την «υιοθεσία» ενός μικρού νησιού της άγονης γραμμής, της Ανάφης, επέλεξε η Wind Ελλάς, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, με στόχο να δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει αξία ακόμα και στον πιο μικρό και απομακρυσμένο τόπο.

«Η υιοθέτηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών δεν αποτελεί μία απλή επιλογή ή μια συμβατική υποχρέωση μας, αλλά περισσότερο μία προτεραιότητα ενταγμένη στην ευρύτερη στρατηγική, μέρος του DNΑ μας» δηλώνει σχετικά ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών

Σχέσεων της WIND Ελλάς.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που έτρεξαν μέσα στο 2016 – παρουσιάστε το – και δείξτε το τι απέδωσε σε κείνους στους οποίους απευθυνόταν αλλά και ευρύτερα στη κοινωνία.

Η μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί η WIND στο νέο δικτύου 4G μας έδωσε το έναυσμα να σχεδιάσουμε μια ενέργεια ΕΚΕ που να σχετίζεται με την επικοινωνία και τα οφέλη που δημιουργεί σε κάθε κοινωνία η νέα ψηφιακή εποχή. Θελήσαμε να αναδείξουμε πώς η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει αξία και στον πιο μικρό τόπο, ιδιαίτερα σε μέρη απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα. Με αυτά τα κριτήρια, επιλέξαμε το νησί της Ανάφης. Όχι μόνο γιατί ο χειμώνας στα ελληνικά νησιά είναι δύσκολος. Αλλά γιατί γίνεται ακόμα πιο δύσκολος στην άγονη γραμμή, όπου το πλοίο πιάνει λιμάνι μια ή δυο φορές την εβδομάδα. Μόνο τότε μπορεί κανείς να βιώσει τη βαθιά ανάγκη των κατοίκων ενός τόπου για επικοινωνία. Έτσι η Ανάφη έγινε ένας ιδιαίτερος σταθμός στην ανάπτυξη του δικτύου 4G της WIND, πέρα από τις υποδομές 4G που δημιουργήσαμε εκεί, «υιοθετήσαμε» τηλεπικοινωνιακά το νησί, μέσα από μια δωρεά προς όλους τους κατοίκους της Ανάφης. Προσφέρθηκαν δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας για ένα χρόνο αλλά και handsets σε όλους τους μόνιμους κατοίκους, ενώ οι μαθητές της Ανάφης, εξοπλίστηκαν με φορητούς υπολογιστές και με δωρεάν χρήση Mobile Internet ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του 4G για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους. Αντίστοιχα, προσφέρθηκε σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Ανάφης, το Δημοτικό και το ενιαίο Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς κι ένας συμπυκνωτή οξυγόνου για το τοπικό ιατρείο.

Το οδοιπορικό του 4G Δικτύου της WIND Ελλάς στην Ανάφη είναι από εκείνα τα ταξίδια που φανερώνουν τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας πρωτίστως ως κοινωνικό αγαθό. Έγινε σαφές ότι έστω και μια «γεωγραφική κουκίδα» στο χάρτη όπως το νησί της Ανάφης στην «εσχατιά των Κυκλάδων» μπορεί να ενταχθεί σε ένα επιχειρηματικό επενδυτικό πλάνο μεγάλης εταιρείας. Και αυτό για την WIND είναι ο ορισμός της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας.

Περιγράψτε ένα πρόγραμμα που δεν έχετε κάνει μέχρι στιγμής και θα θέλετε να το εντάξετε στα σχέδια σας. Μαζί και το «Γιατί».

Πάντα θα υπάρχουν νέα προγράμματα για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε. Οι ιδέες δεν τελειώνουν ποτέ, όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να εξελίσσεται. Η πρόκληση για κάθε οργανισμό είναι να παραμένει σταθερός στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας παρά τους όποιους κλυδωνισμούς του ευρύτερου οικονομικοπολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Εν έτει 2016 τι είναι ΕΚΕ – το ουσιαστικό της περιεχόμενο με τρείς κουβέντες

Σε μία εποχή όπου οι διαθέσιμοι πόροι περιορίζονται, ενώ παράλληλα οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και της ευρύτερης κοινωνίας αυξάνονται, η προσπάθεια να εξακολουθήσει ο επιχειρηματικός κόσμος να στοχεύει σε βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Η υιοθέτηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών δεν αποτελεί μία απλή επιλογή ή μια συμβατική υποχρέωση μας, αλλά περισσότερο μία προτεραιότητα ενταγμένη στην ευρύτερη στρατηγική, μέρος του DNΑ μας. Πέρα και πάνω απ' όλα, η ευθύνη μας εκφράζεται από τις επιχειρηματικές μας αξίες, από την κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει εσωτερικά στον οργανισμό μας και η οποία διέπει την συμπεριφορά μας και καθοδηγεί τις αποφάσεις μας σε καθημερινή βάση και τα 24 χρόνια που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Με δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία, επιμονή και αποτελεσματικότητα επιδιώκουμε την Αριστεία σε όλα τα επίπεδα, ως πρότυπο επιχειρηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα