Χιλιάδες Ελληνόπουλα επισκέπτονται μουσεία κι εκθέσεις μέσω της Stoiximan

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν σημαντικά μουσεία κι εκθέσεις αλλά και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, από το Πλανητάριο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το Παιδικό Μουσείο, δίνει η Stoiximan σε χιλιάδες μαθητές από την Αθήνα και την ακριτική Ελλάδα.

Αναλαμβάνοντας για λογαριασμό των σχολείων και των γονέων το κόστος των

επισκέψεων τοποθετεί την κοινωνία και την οικογένεια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας, αναφέρει σχετικά ο Γιάννης Σπανουδάκης, μέλος του Δ.Σ. της Stoiximan.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που έτρεξαν μέσα στο 2016 – παρουσιάστε το – και δείξτε το τι απέδωσε σε κείνους στους οποίους απευθυνόταν αλλά και ευρύτερα στη κοινωνία.

Η Stoiximan το 2016 στο πλαίσιο του χορηγικού της προγράμματος με 5 ομάδες της Superleague (Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Πανθρακικό) αλλά και τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ υλοποίησε ένα πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης υπό τον τίτλο "Iroes.gr" που τοποθετεί την κοινωνία, και την οικογένεια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύθηκαν οικονομικά 7 ιδρύματα τόσο γνωστά όσο και λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Παράλληλα προχωρήσαμε σε δωρεές υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και ιατρικών μηχανημάτων όπως η προμήθεια μηχανήματος για την επεξεργασία των προς βιοψία ιστών στο Παθολογοανατομικό τμήμα Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Θεωρώντας πως η συμβολή μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην οικονομική ενίσχυση μαζί με τους αθλητές πρότυπα των ομάδων φέραμε χαμόγελα στα χείλη των παιδιών που πιστέψτε με είναι ένα νόμισμα ανεκτίμητης αξίας.

Παράλληλα πραγματοποιήσαμε μεγάλες καμπάνιες για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) τόσο με τους αθλητές που χορηγούμε όσο και με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Περιγράψτε ένα πρόγραμμα που δεν έχετε κάνει μέχρι στιγμής και θα θέλετε να το εντάξετε στα σχέδια σας. Μαζί και το «Γιατί».

Από το πρόγραμμα μας για τους "Iroes.gr" γεννήθηκε μια άλλη δράση οι «μικροί ήρωες». Στόχος της δράσης αυτής είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές δημοτικού από την Αθήνα μέχρι την ακριτική Ελλάδα να επισκεφθούν σημαντικά μουσεία, εκθέσεις και να πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδευτικών δράσεων από το Πλανητάριο μέχρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μέχρι το Παιδικό Μουσείο αναλαμβάνοντας για λογαριασμό των σχολείων και των γονέων το κόστος των επισκέψεων αυτών. Παράλληλα βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τη δωρεά διαδραστικών πινάκων σε σχολεία που το έχουν ανάγκη. Στόχος είναι κανένας γονιός να μην βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω της οικονομικής κατάστασης να στερήσει μια εκπαιδευτική εμπειρία από τα παιδιά του στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν τα σχολεία. Είμαστε ακόμη σε φάση σχεδιασμού αλλά ευελπιστούμε το πρόγραμμα αυτό να ωφελήσει πάνω από 20.000 μαθητές δημοτικών σχολείων κάθε χρόνο.

Εν έτει 2016 τι είναι ΕΚΕ – το ουσιαστικό της περιεχόμενο με τρείς κουβέντες

Ανταπόκριση σε πραγματικές ανάγκες με θετικό πρόσημο και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε περισσότερες δράσεις και λιγότερες καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα