Η αδύναμη στερλίνα κάνει τη Βρετανία πόλο έλξης για τους Αμερικανούς

Σημαντική άνοδο έκαναν τα ταξίδια των Αμερικανών στη Βρετανία στις αρχές του έτους, καθώς η εξασθένηση της στερλίνας έκανε φθηνότερη τη διαμονή τους στη χώρα, ενώ και οι Βρετανοί προτίμησαν να μείνουν στην πατρίδα τους και να μην πάνε κάπου αλλού για διακοπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βρετανίας, περίπου 8,1 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Βρετυανία κατά το α' τρίμηνο του 2017 από 7,6 εκατ. το δ' τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αυτό συνιστά αύξηση 7%.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της IHS

Global Insight, Howard Archer,, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η μεγάλη πτώση στης λίρας έδωσε το έναυσμα για την αύξηση του τουρισμού, κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, καθώς η στερλίνα είναι πιο ισχυρή από το αμερικανικό δολάριο.

Το α' τρίμηνο του 2017, η στερλίνα είχε πτώση 17% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ο αριθμός των Βορειοαμερικανών τουριστών που επισκέφθηκαν τη Βρετανία ανήλθε σε 760.000 το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Αντιστοίχως, ο αριθμός των Βρετανών που επισκέφθηκαν το ίδιο διάστημα την Αμερική μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση, στις 710.000. Αντιθέτως, οι Βρετανοί ταξιδιώτες σε χώρες της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 2%, δείχνοντας ότι, λόγω ασθενέστερου νομίσματος, προτίμησαν πιο κοντινούς προορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα