Η Soundtrack κόβει δεσμούς με τη Spotify

Εχοντας στη φαρέτρα της φρέσκα κεφάλαια ύψους 22 εκατ. δολαρίων, η σουηδική Soundtrack Your Brand κόβει τους δεσμούς της με τη Spotify και αποδύεται στην προσπάθεια για διεθνή ανάπτυξη.

Η startup έχει μέχρι στιγμής υπογράψει συμβόλαια με αλυσίδες όπως τα καταστήματα ρολογιών της LVMH και τα McDonald για να παρέχει υπηρεσίες μουσικής. Όπως ανακοίνωσε, με τη στήριξη επενδυτών όπως το Balderton Capital

και το Industrifonden θα χρηματοδοτήσει αυτό που ο συνιδρυτής και δ/νων σύμβουλος, Ola Sars, έχει χαρακτηρίσει «επιθετικό σχέδιο επέκτασης». Το στρατηγικό πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία της δικής της λίστας με μουσικές που θα προσφέρει σε ξενοδοχεία και σημεία λιανικής πώλησης.

«Αυτό είναι το τέλος του πρώτου κεφαλαίου και η αρχή για κάτι νέο», ανέφερε ο Sars, ο οποίος έχει συνεισφέρει στη δημιουργία της Beats Music. «Εχουμε αποδείξει ότι αυτό το μοντέλο λειτουργεί στις Σκανδιναβικές χώρες και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα».

Η Soundtrack θέλει να κάνει άνοιγμα στις διεθνείς αγορές για να προσελκύσει εμπόρους λιανικής με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες σημεία πώλησης ώστε να παίζουν μουσική μέσω cloud . Η Spotify επένδυσε σχεδόν από την αρχή στη Soundtrack, χρησιμοποιώντας μια αντίστοιχη φόρμουλα ώστε να τραβήξει τους πελάτες της από τους πειρατικούς δίσκους και το παράνομο streaming.

Σημειώνεται ότι μετά τη χρηματοδότηση με φρέσκα κεφάλαια, η Spotify θα εξακολουθήσει να κατέχει το 15% της Soundtrack, η οποία από τις αρχές του 2016 σημείωσε αύξηση της βάσης πελατών και των πωλήσεων κατά σχεδόν 400%.

Keywords
Τυχαία Θέματα