Alpha Finance: Οι τιμές στόχοι για Motor Oil και ΕΛΠΕ

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη Motor Oil και σε διατήρηση της υπάρχουσας για τα Ελληνικά Πετρέλαια προχωρά η Alpha Finance, προειδοποιώντας ωστόσο για προκλήσεις στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Συγκεκριμένα, για τη Motor Oil αναβαθμίζει την τιμή στόχο στα 16,75 ευρώ ανά μετοχή, από τα 15 ευρώ προηγουμένως, προβλέποντας υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή, βελτιωμένη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και χαμηλότερο χρέος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Alpha Finance,

η Motor Oil διανύει τη δεύτερη «χρυσή εποχή» της, καθώς η παραγωγή της βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, τα περιθώρια κέρδους συνεχίζουν να υπεραποδίδουν, το καθαρό χρέος μειώνεται, οι ελεύθερες ταμειακές ροές είναι εξαιρετικές και τα μερίσματα είναι γενναιόδωρα. Για τα επόμενα πέντε χρόνια η AF περιμένει διανομή μερίσματος 4 ευρώ ανά μετοχή ενώ προβλέπει κέρδη 2,26 ευρώ ανά μετοχή για το 2016 και 1,99 ευρώ ανά μετοχή για το 2017 (εκτιμήσεις που είναι κατά 10% αυξημένες σε σχέση με τον μέσο όρο).

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Alpha Finance διατηρεί την τιμή στόχο των 6,5 ευρώ ανά μετοχή, παραθέτοντας ορισμένες προκλήσεις αναφορικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στο Ιράν. Σε γενικές γραμμές η Alpha Finance εκτιμά ότι η μετοχή διατηρεί την προοπτική ανόδου, ωστόσο, οι ελεύθερες ταμειακές ροές χρειάζονται βελτίωση έτσι ώστε να αποδώσουν τα προσδοκώμενα μερίσματα. Η χρηματιστηριακή περιμένει 0,73 ευρώ κέρδη ανά μετοχή για το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα