Η Microsoft παρατά το χώρο των smartphones

Η Μicrosoft φαίνεται έχει, σχεδόν, παραιτηθεί από τον χώρο των smartphones.

H εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα προχωρήσει σε 1.850 απολύσεις, πολλές εξ' αυτών στη Φινλανδία, στον τομέα που απέκτησε πριν από δύο χρόνια από την Nokia Oyj.

Aπό τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως CEO το 2014, ο Satya Nadella οδηγεί την Microsoft

εκτός της βιομηχανίας των smartphones στην οποία είχε ανοιχτεί ο πρώην CEO, Steve Ballmer. Αυτό τον μήνα ο Nadella πούλησε έναν τομέα ο οποίος κατασκεύαζε κινητά τα οποία το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να συνδέονται στο διαδίκτυο.

Η Μicrosoft δεν κατάφερε ποτέ να γίνει μία πραγματική δύναμη στην αγορά των smartphones η οποία κυριαρχήθηκε από τις συσκευές της Google και της Apple. H Microsoft είχε συνολικό μερίδιο της αγοράς περί του 1%, με τα Android να κατέχουν το 84% και τα iPhone το 15%.

Ο Nadella ο οποίος είχε αρχικά αντιταχθεί στην επιλογή του Βallmer δεν έχει ανακοινώσει μία ολική υποχώρηση, αναφέροντας πως η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί σε πολλές συσκευές. Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρο πως θέλει να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς όπως τα τάμπλετ, τις παιχνιδομηχανές και τις υπηρεσίες cloud αλλά και στο λογισμικό για εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα