Η Fed «ρίχνει» τη Wall Street

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να ηγείται των απωλειών, καθώς ενισχύονται οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα εντός του τρέχοντος μηνός.

Αρκετοί αναλυτές εμφανίζονται σχεδόν απόλυτα σίγουροι ότι στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, με δεδομένο ότι τα βασικά μακροοικονομικά στοιχεία που παρακολουθεί

η τράπεζα -πληθωρισμός και απασχόληση- ακολουθούν θετική πορεία.

Πτώση 0,39% για τον Dow Jones στις 20.924 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να εμφανίζει τις υψηλότερες απώλειες. Στο 0,6% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.368 μονάδες, ενώ 0,7% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.829 μονάδες.

Βάσει του FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα φθάνουν στο 84,1%. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Fed πραγματοποιείται 14 και 15 Μαρτίου.

«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αύξηση εντός του Μαρτίου. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσες αυξήσεις θα πραγματοποιήσει η Fed. Εάν είναι τρεις, όπως έχει υποδείξει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, τότε η αγορά δεν θα έχει πρόβλημα», εκτιμά ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Keywords
Τυχαία Θέματα