Η Apple «ρίχνει» τη Wall Street

Οι χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις του iPhone πλήττουν τη μετοχή της Apple και οδηγούν χαμηλότερα τον Nasdaq, ο οποίος χθες πέτυχε ιστορικό υψηλό.

Παράλληλα η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. Οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της τράπεζας,

με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο τι θα ανακοινώσει αναφορικά με τη μείωση του ισολογισμού της, μέσω της πώλησης ομολόγων που έχει στα ταμεία της.

Πτώση 0,12% για τον Dow Jones στις 20.923 μονάδες, με τον τίτλο της Apple να υποχωρεί άνω του 1%. Στο 0,26% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.385 μονάδες, ενώ 0,44% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 6.068 μονάδες.

Πάντως οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου δεν ήταν διόλου απογοητευτικές με το 75% των εταιρειών που έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους να έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις αναφορικά με τα κέρδη τους και το 70% αναφορικά με τις πωλήσεις τους.

Αναφορικά με τη Fed πολύ χαρακτηριστικό θεωρείται το γεγονός ότι η πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή στα επιτόκια διαμορφώνεται μόλις στο 4,8%, βάσει του περίφημου «εργαλείου» FedWatch της CME Group.

«Δεν αναμένουμε αύξηση επιτοκίων αλλά μία αίσθηση του που βρίσκεται η Fed και τι ακριβώς σκέφτεται να πράξει», υπογραμμίζει ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος του τμήματος trading και παραγώγων στη Charles Schwab.

Θετική θεωρείται η ανακοίνωση των ADP και Moody's Analytics αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 177.000, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι θα δημιουργούνταν 175.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανακοινώνονται τα συνολικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ για τον Απρίλιο.
Παράλληλα ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Markit διαμορφώθηκε, για τον Απρίλιο, στις 53,1 μονάδες, ενώ ο δείκτης ISM υπηρεσιών στις 57,5 μονάδες για τον ίδιο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα