Όλο το πρόγραμμα του Release Athens 2017

Πέρυσι, με τη συμπλήρωση μίας δεκαετίας ζωής, το Fuzz αποφάσισε να μεγαλώσει σε κλίμακα, παρουσιάζοντας ένα νέο φεστιβάλ στην Αθήνα. Το Release Athens έφερε διεθνή ονόματα, ιδιαίτερα αγαπημένα στο ελληνικό κοινό, όπως οι Beirut και ο Parov Stelar και κατάφερε να κερδίσει την

προσοχή του αθηναϊκού κοινού. Με το πρώτο τεστ να είναι θετικό, το Release επιστρέφει και φέτος δυναμικά, φέρνοντας κοντά μας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, αλλά και ορισμένα από τα πλέον ανερχόμενα κι ελπιδοφόρα της αντίστοιχης εγχώριας.

Σε έναν πανέμορφο χώρο, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και δίπλα στη θάλασσα, θα ζήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι του φετινού καλοκαιριού. Παρασκευή 2, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου, η καρδιά της μουσικής θα χτυπάει στην Πλατεία Νερού, όπου θα υποδεχτούμε τους: Jamiroquai, Thievery Corporation, Röyksopp, Michael Kiwanuka, Archive, Moderat, Kadebostany, Wax Tailor, Larry Gus, The Rattler Proxy, Omega Ray, Σtella, Etten, Chinese Basement, The Blue Square! Ας δούμε αναλυτικότερα το πρόγραμμα.

Day 1 / Παρασκευή 2 Ιουνίου
Röyksopp + Moderat + Larry Gus + The Rattler Proxy + Etten
Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ, θα υποδεχτούμε δύο από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Νορβηγούς Röyksopp και τους Γερμανούς Moderat. Η εμφάνιση και των δύο θα συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό light show που, μαζί με τα τραγούδια τους, θα προσφέρει μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία σε όσες και όσους παρευρεθούν.

Οι headliners Röyksopp, με τον καλλιτεχνικό πυρήνα των Svein Berge και Torbjørn Brundtland σε πρώτο πλάνο (με τη συμμετοχή της Ionna Lee και του Jamie Irrepressible των Irrepressibles στα φωνητικά), αποτελούν ένα από τα δημιουργικότερα σύνολα της παγκόσμιας electronica σκηνής. Κινούμενοι σε ολόκληρο το φάσμα της έχουν εξυμνηθεί από τους κριτικούς κι έχουν σαρώσει βραβεία και πωλήσεις, σε μια πορεία που διαρκεί πλέον κοντά στα 20 χρόνια.

Έχοντας επιρροές από ονόματα όπως οι Kraftwerk, Brian Eno, Vangelis, Tangerine Dream, Pink Floyd, Giorgio Moroder, Art Of Noise, έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα επτά albums και πολλά επιτυχημένα singles, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για συγκεκριμένες εποχές της pop μουσικής.

Για τους Γερμανούς Moderat μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ιδίως μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016. Οι περισσότεροι από 3.000 θεατές που έδωσαν παρών εκείνο το βράδυ στο Gazi Music Hall πρέπει να κατάλαβαν τον λόγο που ανάγκασε τον Τύπο να τους προσδώσει τον χαρακτηρισμό του "top electronic act" του πλανήτη μέσα στην περασμένη χρονιά.

Το project των Modeselektor (Gernot Gronsert, Sebastian Szary) και Αpparat (Sascha Ring) δείχνει να βρίσκεται σε μία άκρως ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το περσινό τρίτο τους album, "Moderat III", και κομμάτια σαν το "Reminder" και το λίγο παλαιότερο "Bad Kingdom", τα οποία τους έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα υπόλοιπα ονόματα της βραδιάς είναι ο Larry Gus, οι The Rattler Proxy και η Εtten.

Day 2 / Παρασκευή 16 Ιουνίου
Thievery Corporation + Archive + Kadebostany + Omega Ray + Chinese Basement
Δύο εβδομάδες μετά, στις 16/6, θα υποδεχτούμε δύο από τα πιο αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού τα τελευταία 20 χρόνια, τους Αμερικανούς Thievery Corporation και τους Βρετανούς Archive.

Οι Thievery Corporation ξεκίνησαν το 1995 στην Ουάσινγκτον, και αμέσως κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν δικό τους πολυσυλλεκτικό ήχο, αναμειγνύοντας Jamaican dub reggae, bossanova, Brazilian, acid/nu-jazz, downtempo, electronica και breakbeat ήχους με γυναικεία φωνητικά και hip hop ρίμες, με βασικό άξονα τον δημιουργικό πυρήνα των Rob Garza και Eric Hilton, των δύο μουσικών/παραγωγών που αποτελούν την καρδιά και την ψυχή των Thievery όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα