Η Amazon πουλά τμήμα των cloud υπηρεσιών της στην Κίνα

Η Beijing Sinnet Technology ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να εξαγοράσει τμήματα των υπηρεσιών cloud της Amazon στην Κίνα με τίμημα 301 εκατ. δολάρια, με τον αμερικανικό κολοσσό να σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να εξέλθει από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Τον Αύγουστο του 2016, η Amazon

υπέγραψε συμφωνία που επιτρέπει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Sinnet να λειτουργεί υπηρεσίες που παρέχει η Amazon Web Services (AWS) στην Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε η Sinnet, η αγορά που εξακολουθεί να εκκρεμεί, «θα τη βοηθήσει να συμμορφωθεί με τους νόμους της Κίνας, ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες cloud της Amazon Web Services», σε όρους ποιότητας και ασφάλειας.

Η Amazon πάντως, διευκρίνισε ότι πουλά μόνο συγκεκριμένα απτά assets και ότι κατέχει ακάμα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για την AWS σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η AWS είναι το διαμάντι του στέμματος σε ό,τι αφορά τα κέρδη της Amazon το τελευταίο διάστημα καθώς και ο κύριος λόγος για την άνοδο κατά 50% της μετοχής από τις αρχές του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα