Γερμανία: Σε υψηλά 3,5 ετών η ανάπτυξη το γ' τρίμηνο

Επιτάχυνση σημείωσε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά το γ' τρίμηνο, στηρίζοντας την ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χωράς, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έναντι αύξησης 0,6% το β' τρίμηνο και πρόβλεψης για 0,6% σε έρευνα του Bloomberg. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,3% και κατά 2,8% σε εποχικά

αναπροσαρμοσμένη βάση, έναντι 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτή ήταν η πιο δυνατή μέτρηση από την αρχή του 2014.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη της Bundesbank’ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανέπτυξε τη μεγαλύτερη δυναμική κατά το β' εξάμηνο του έτους γεγονός που τη θέτει στην τροχιά της καλύτερης επίδοσης από το 2011. Τα νέα στοιχεία, όχι μόνο ενισχύουν τη θέση της Άγκελα Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά δίνουν ώθηση στην οικονομία ολόκληρης της ευρωζώνης και στηρίζουν το παγκόσμιο outlook.

Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, το γερμανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε χάρη στις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των επιδόσεων στο εμπόριο, ενώ ιδιαιτέρως ισχυρές ήταν και οι δαπάνες για εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα