Η Airbus ξεπέρασε τελικά σε παραγγελίες την αμερικανική Boeing

Η γαλλική Airbus έκλεισε 320 παραγγελίες της σειράς τζετ μόνο τον μήνα Δεκέμβριο 320, με αποτέλεσμα οι συνολικές της πωλήσεις της για ολόκληρο το έτος να ανέλθουν σε 731, ξεπερνώντας την αμερικανική Boeing.

Τον τελευταίο μήνα του 2016, η Airbus πούλησε 98 νέα αεροσκάφη στην Iran

Air και άλλα 72 στην ινδική Go Airlines, ενώ άλλες δύο συναλλαγές σχετίζονται με την πώληση 132 αεροσκαφών στενής ατράκτου σε αγοραστές η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε.

Ετσι, η γαλλική εταιρεία ανέκτησε το προβάδισμα έναντι της Boeing σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες, το οποίο και διατηρούσε από το 2012. Αμφότερες πάντως είχαν υποστεί πλήγμα την περσινή χρονιά, καθώς η ζήτηση υποχώρησε μετά από μια δεκαετία ισχυρών αγοραπωλησιών. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, John Leahy, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επιβράδυνση του ρυθμού πωλήσεων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει sold out», ανέφερε ο ίδιος για να προσθέσει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας και ότι θα το κάνουμε του χρόνου και τη μεθεπόμενη χρονιά. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την κατασκευή των παραγγελιών που έχουμε ήδη και όχι να ανησυχούμε για νέες παραγγελίες».

Το σύνολο των πωλήσεων της Airbus υποχώρησε κατά σχεδόν 350 αεροσκάφη το 2016, ενώ και η Boeing σημείωσε κάμψη κατά 100 τζετ, αν και τα νούμερα της αμερικανικής εταιρείας δεν περιελάμβαναν τα 80 αεροσκάφη που είχε επίσης συμφωνήσει να παρέχει στο Ιράν.

Οι χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο οδηγούν στο μεταξύ τις αεροπορικές εταιρείες να κρατούν σε λειτουργία παλαιότερα, λιγότερο αποτελεσματικά αεροσκάφη, ενώ η επιβραδυνόμενη οικονομία έχει πυροδοτήσει ακυρώσεις και έχει οδηγήσει σε μείωση τις παραγγελίες αεροσκαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα