Kleeman: Το squeeze out και η έξοδος από το ΧΑ

Προχωρά το σχέδιο της Kleeman για squeeze out και έξοδο από το Χρηματιστήριο καθώς όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, η MCA Orbital Global κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 21.625.670 μετοχές της Kleeman, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 91,45%.

Σημειώνεται ότι στόχος των βασικών μετόχων της Kleeman

που μέσω της MCA προσέφεραν τίμημα 2,02 ευρώ ανά μετοχή προς τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας, ήταν να συγκεντρωθεί το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του συγκεκριμένου ποσοστού των μετοχών, η MCA:

-θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) και θα εξαγοράσει τις μετοχές των υπολοίπων Μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής.

- θα υποχρεούται να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός τριών μηνών έναντι τιμήματος σε μετρητά ίσου με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα. Προς το σκοπό αυτό, ο Προτείνων έχει εισαγάγει μέσω της Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ πάγια εντολή για την αγορά Μετοχών έναντι του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος (δηλ. €2,02 ανά Μετοχή).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς, θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή της Εταιρείας από το Χ.Α. Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη Γενική Συνέλευση, η εταιρεία θα υποβάλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα διαγραφής των μετοχών της από το Χ.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα