Η Airbus δεν προλαβαίνει να παράγει αρκετά αεροσκάφη για τις κινεζικές εταιρείες!

Η Spring Airlines έχει ένα... μήνυμα για την Airbus: Παράγετε όσο περισσότερα αεροπλάνα μπορείτε.

Airbus δεν παράγει αρκετά γρήγορα", ανέφερε ο Stephen Wang, αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης budget αεροπορικής της Κίνας, σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη. "Υπάρχει υπερπληρότητα θέσεων στην Κίνα. Για την κινεζική αεροπλοΐα, υπάρχουν ακόμη περίπου 10 χρόνια ανάπτυξης".

Η

Spring Air, η οποία παρήγγειλε 60 Airbus A320neo με τιμή 6,3 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο, αναφέρει πως χρειάζεται περισσότερα αεροσκάφη λόγω της αυξημένης ζήτησης σε μία χώρα η οποία αναμένεται να γίνει και η μεγαλύτερη καταναλωτής του συγκεκριμένου τρόπου μεταφοράς. Για να ικανοποιηθεί η ζήτηση αυτή, η Airbus έχει ήδη εγκαταστήσει εργοστάσιο στην Tianjin κοντά στο Πεκίνο, με την Boeing να αναφέρει πως έχει παρόμοια πλάνα.

Η Spring Air είναι διατεθειμένη να αγοράσει τα νέα αεροσκάφη όποτε και όπως παράγονται εάν υπάρξουν ακυρώσεις από τις παραγγελίες άλλων αεροπορικών.

Τα σχόλια του Wang όσον αφορά την πληρότητα των θέσεων υποστηρίζουν και τα σχόλια στελεχών της Airbus την προηγούμενη εβδομάδα, πως η εταιρεία δεν μπορεί να παράγει αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση στην Κίνα. Η χώρα ήδη έχει σχέδια να κατασκευάσει 66 νέα αεροδρόμια μέχρι το 2020.

Οι Airbus και Boeing έχουν λάβει παραγγελίες δισεκατομμυρίων από κινεζικές εταιρείες όπως η China Eastern Airlines, China Southern Airlines, μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα