Γκρίνιες στην Ιταλία - Το Βατικανό νοίκιασε οίκημα στα McDonald's για 30.000 δολάρια το μήνα

Την Παρασκευή ένα καινούργιο μαγαζί των McDonald's άνοιξε στην περιοχή κοντά στην πόλη του Βατικανό γεμίζοντας με οργή πολλούς Ιταλούς ειδικά μετά τις λεπτομέρειες αναφορικά με το ενοίκιο του οικήματος.

Αν και πολλά fast food έχουν ανοίξει στην περιοχή χωρίς να... "κουνηθεί φύλλο" το συγκεκριμένο μαγαζί έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις επειδή το οίκημα που νοικιάζει η McDonald's ανήκει στο Βατικανό, σημειώνει

η New York Daily News.

Ανάμεσα στους επικριτές της κίνησης αυτής δηλώνει ήδη από τον Οκτώβριο ο Καρδινάλιος Elio Sgreccia ο οποίος μιλώντας στην 'La Repubblica' είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη απόφαση «παρεκκλίνουσα», «ντροπή» και «διαστροφή».

Ο Καρδινάλιος Sgreccia υποστηρίζει ότι οι δομές του Βατικανό πρέπει να χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς όπως νοσοκομειακούς χώρους και κέντρα βοηθείας αναξιοπαθούντων.

Η McDonald's πληρώνει ενοίκιο $30.000 το μήνα ενώ ο Καρδινάλιος Domenico Calcagno, πρόεδρος την επιτροπής οικονομικών του Βατικανό διατείνεται ότι όλα έχουν γίνει σύμφωνα με το νόμο με σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων του Βατικανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα