Ανοδική πορεία για τη Wall Street

Με τις καλύτερες των προθέσεων ξεκίνησε το νέο έτος η Wall Street, με τον Dow Jones να συνεχίζει να «παλεύει» για την κατάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 20.000 μονάδων και τον κλάδο ενέργειας να είναι αυτός που εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Κέρδη 0,17% για τον Dow Jones στις 19.798 μονάδες, ο οποίος, όμως, ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο που ξεπέρασε το 0,8%, με τον S&P 500 να μαζεύει την άνοδό του στο 0,4% (έφθασε έως και 1%) στις 2.248 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο 0,43% στις 5.406 μονάδες.

«Οι

πρώτες συνεδριάσεις του έτους αποτελούν μία ένδειξη για το που μπορεί να κατευθυνθεί η αγορά. Νομίζω ότι ο ενθουσιασμός που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 συνεχίζει να υπάρχει», εκτιμά ο Peter Cardillo, στρατηγικός αναλυτής της First Standard Financial.

Ο ενεργειακός κλάδος αποτελεί τον πρωταγωνιστή και στη Wall Street, μετά τη διαμόρφωση του μαύρου χρυσού σε υψηλό 18 μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υλοποίηση της απόφασης του OPEC, αλλά και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός καρτέλ, για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

Κέρδη άνω του 2% για το αμερικανικό αργό στα 54,99 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και το Brent στα 58,15 δολάρια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης μεταποίησης PMI που καταρτίζει η Markit για τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 54,3 τον Δεκέμβριο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο 21 μηνών και αποτελώντας μία ακόμη ένδειξη για την «υγιή» πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα