Γιατί ο Τίλερσον φιλοξενήθηκε σε σανατόριο στη Γερμανία

Υπό ασυνήθιστες συνθήκες πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι του πρώην προέδρου της Exxon Mobil και νυν υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου μετέβη για να παραστεί στο στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του G20. Όπως έγινε γνωστό, αναγκάστηκε να διαμείνει όχι σε ξενοδοχείο, αλλά σε σανατόριο σε ένα χωριό, γνωστό για τις ιαματικές

πηγές του, περίπου 30 χιλιόμετρα από τον τόπο συνάντησης με τους συναδέλφους του.

Ετσι, εκτυλίχθηκαν εικόνες πρωτόγνωρες με διπλωματικούς υπαλλήλους και άνδρες της ασφάλειας να περπατούν δίπλα σε ηλικιωμένους σε καροτσάκια που έφταναν για θεραπεία στα ιαματικά λουτρά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αιτία για την πρωτοφανή αυτή φιλοξενία, το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία της Βόννης ήταν όλα γεμάτα μέχρι να επικυρώσει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του G20. Μάλιστα, συνάδελφοί του, όπως ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέχρι το σανατόριο για να τον συναντήσουν.

Τα... παράξενα συνεχίστηκαν και κατά τη συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ, καθώς, αμέσως μετά την εθιμοτυπική χειραψία και μερικά πρώτα σχόλια, η αμερικανική αντιπροσωπεία είπε στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα της συνάντησης, με τον Ρώσο ΥΠΟΕΞ να αναρωτιέται: «Γιατί τους έβγαλαν έξω;»

Στόχος του Τίλερσον με αυτό το ταξίδι, να γνωριστεί με τους εκπροσώπους των μεγάλων συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία και η Βρετανία

Όσο για τα σχόλια που έκανε ο ίδιος για αυτό το πρώτο ταξίδι του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ; «Δεν είμαι συνηθισμένος να ταξιδεύω έτσι. Συνήθως περνούσα τη νύχτα μέσα στο αεροπλάνο και μετά πήγαινα κατευθείαν για δουλειά. Έτσι είναι πιο πολιτισμένα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα