Απώλειες στην Ασία - Στο επίκεντρο η Samsung

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Παρασκευή, με τους κινεζικούς δείκτες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Παρά τις πληροφορίες για τη σύλληψη του επικεφαλής της Samsung Group, Τζέι Λι, η μετοχή έκλεισε με μικρή πτώση 0,4% και ο δείκτης Kospi στη Νότιο Κορέα, με οριακές απώλειες.

Η

μετοχή της Samsung SDI ενισχύθηκε κατά 0,8%, της Samsung Electro-Mechanics κατά 0,7% και της Samsung C&T υποχώρησε κατά 2%. Απώλειες 1,2% για την Samsung Engineering.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σύλληψη του Λι δεν πρόκειται να επηρεάσει το παγκόσμιο brand της Samsung.

Το γουόν κινήθηκε στα 1.145 έναντι του δολαρίου.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν τα χρηματιστήρια στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Η ιαπωνική ηλεκτρονική Sharp έκλεισε ανοδικά 2,8% χάρη στα θετικά αποτελέσματα.

Η Toshiba υποχώρησε 9,23%, διευρύνοντας τις απώλειες από τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, η μετοχή έχει υποχωρήσει πάνω από 27%.

Ο αυστραλιανός δείκτης έκλεισε με ήπια πτώση, κλείνοντας την εβδομάδα με «βουτιά» 10,49%.

Οι αυστραλιανές μεταλλευτικές έκλεισαν με απώλειες πάνω από 1%. Ενδεικτικά, η Rio Tinto υποχώρησε κατά 2,14%, η Fortescue υποχώρησε κατά 2,4% και η BHP Billiton κατά 1,11%.

Στην αγορά συναλλάγματος ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στις 100,53 μονάδες.

Το γεν κινήθηκε στα 113,38 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, οδηγώντας χαμηλότερα τις ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές. Η Toyota έκλεισε με απώλειες 0,88%, η Mitsubishi Electric έκλεισε με απώλειες 1,55% και η Sony με πτώση 0,37%.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στο $0,7693.

Οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 0,17% στα 53,45 δολάρια το βαρέλι και το Brent να ενισχύεται κατά 0,22% στα 55,77 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα