Γιατί η επικεφαλής επενδύσεων της JPMorgan Asset Management θεωρεί οτι οι αγορές δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο

Μπορεί οι μετοχές στις παγκόσμιες αγορές να καταγράφουν ένα ριμπάουντ τις τελευταίες ημέρες όμως αυτό δεν σημαίνει πως η κρίση έχει τελειώσει και πως έφτασαν στο κατώτατο σημείο τους, προειδοποιεί η Marcella Chow, αντιπρόεδρος και υπεύθυνη επενδυτικής στρατηγικής της JPMorgan Asset Management.

Μιλώντας στο Bloomberg,

αναφέρει πως οι πελάτες της JPMorgan Asset Management που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων είναι πανικόβλητοι ενώ η ίδια τους συμβουλεύει να κρύψουν περίπου το 70% των συμμετοχών τους σε ομόλογα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων.

Όπως εκτιμά η ίδια, μπορεί να έχουν καλυφθεί κάποιες απώλειες τις τελευταίες ημέρες στα παγκόσμια χρηματιστήρια, μετά τις ρευστοποιήσεις και το πετρέλαιο να έχει σκαρφαλώσει στα 30 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο, η ηρεμία στις αγορές δεν θα επιστρέψει έως ότου βελτιωθεί η εικόνα της κινεζικής οικονομίας και οι κεντρικές τράπεζες ανακτήσουν την αξιοπιστία των επενδυτών.

Επίσης, αναμένει το πετρέλαιο να πέσει κάτω από τα 22 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πως οι αγορές αργού θα μπορούσαν να «πνιγούν» στην υπερπροσφορά. Όπως λέει τα χειρότερα φαίνεται πως δεν έχουν έρθει ακόμα.

«Η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει λίγο, αλλά οι άνθρωποι ανησυχούν ακόμα ότι θα βρεθεί σε νέα χαμηλά», δήλωσε ο Chow και πρόσθεσε:

«Υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα. Οι μετοχές δεν αποτελούν σοφή επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Marcella Chow στο Bloomberg και συμπληρώνει πως τα αμερικανικά ομόλογα αποτελούν αυτή την στιγμή την καλύτερη επιλογή, επειδή η Fed είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα. Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν σημειώσει άνοδο 2,4% φέτος.

Όσον αφορά το χρυσό, η ίδια αναφέρει πως παρά την αύξηση που έχει καταγράψει, κατά 14% θα μπορούσε εύκολα να πέσει.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Κίνα, αναφέρει πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την επιβράδυνση της οικονομίας της καθώς η χώρα μετατρέπεται σε μια οικονομία υπηρεσιών.

«Η σταθεροποίηση της κινεζικής ανάπτυξης παραμένει ασαφής», δήλωσε η Chow, ο οποίος βλέπει την επιχείρησή του ηλεκτρονικού εμπορίου ως ένα φωτεινό σημείο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. «Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί».

Σύμφωνα με την Chow οι κεντρικές τράπεζες ξεμένουν από πυρομαχικά με τους επενδυτές να έχουν χάσει την πίστη τους ότι μπορεί να επέλθει και πάλι η ηρεμία στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα