Γερουσιαστής στην Γιούτα θέλει να ανακηρύξει την πορνογραφία σε κακό για την δημόσια υγεία

Η βιομηχανία του πορνό έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την ζημιά που προκαλεί σε όσους την παρακολουθούν, αφού μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι βλάπτει της πραγματικές σχέσεις, δημιουργεί ψευδή σωματικά πρότυπα, ενθαρρύνη την σεξουαλική βία και άλλα.

Τώρα, ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Todd Weiler από την Γιούτα - την πολιτεία με το μεγαλύτερη ποσοστό χρηστών πορνογραφίας - θέλει να κηρυχθεί η πορνογραφία ως κακό για την δημόσια υγεία, μία πρόταση που θα καταθέσει την Παρασκευή.

Η πρόταση θα πάρει εβδομάδες έως ότου συζητηθεί στο πολιτειακό κοινοβούλιο, όμως ακόμα και αν τελικά περάσει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί η πορνογραφία στην πολιτεία.

Όπως αναφέρει ο Weiler, σκοπός της κίνησής του είναι για να ξεκινήσει η συζήτηση αναφορικά με κάτι (την πορνογραφία) που ο ίδιος θεωρεί εθιστική και βλαβερή για τους πολίτες.

Σύμφωνα με ακτιβιστές κατά της πορνογραφίας, η χρήση πορνογραφικού υλικού έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη σεξουαλική ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον εγκέφαλο.

«Ένα ποτήρι κρασί σε ένα δείπνο δεν κάνει αλκοολικό κάποιον», υποστηρίζει από την μεριά του ο ψυχολόγος και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνια Dr. Rory Reid.

«Υπάρχουν ενδείξεις σχέσεις της υψηλής συχνότητας χρήσης πορνογραφικού υλικού με την κατάθλιψη, την μοναξιά, την δυσκολία στις σχέσεις», σημειώνει ο καθηγητής, αλλά όπως λέει δεν είναι αποδεδειγμένο 100%.

Keywords
Τυχαία Θέματα