Γερμανία: Οι παραγγελίες αυξάνονται απροσδόκητα, καθώς η οικονομία ενδυναμώνεται

Οι παραγγελίες σε γερμανικά εργοστάσια αυξήθηκαν απροσδόκητα για δεύτερο μήνα, προσθέτοντας ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό.

Οι παραγγελίες, προσαρμοσμένες στις εποχιακές διακυμάνσεις και τον πληθωρισμό, αυξήθηκαν κατά 1% το Σεπτέμβριο μετά από αναθεώρηση των ανοδικών τάσεων στο 4,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο τη Δευτέρα. Η τυπικά ευμετάβλητη τιμή συγκρίνεται με μια μέση εκτίμηση για μείωση κατά 1,1% σε μια έρευνα του Bloomberg.

Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 9,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο για συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Bundesbank, με το μεταποιητικό τομέα να παραμένει ένας «πυλώνας» της ανάκαμψης, χάρη στην «έντονη» εξαγωγική ζήτηση και το «άριστο» επίπεδο παραγγελιών. Η έντονη δυναμική στην ευρωζώνη με 19 χώρες και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επεκτείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων και στο 2018 θα στηρίξουν επίσης την οικονομία.

"Η κινητικότητα στις παραγγελίες αυξήθηκε περαιτέρω από ένα ήδη υψηλό επίπεδο", ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Οικονομίας. "Η βελτιωμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη δείχνει ότι η ανάκαμψη στον τομέα της μεταποίησης θα συνεχιστεί".

Οι εντολές του Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν από την άνοδο της ζήτησης επενδυτικών αγαθών από τη ζώνη του ευρώ κατά 14,1%, σύμφωνα με την έκθεση. Οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ζήτηση για εξαγωγές αυξήθηκε κατά 1,7%. Οι παραγγελίες χονδρικής ήταν κάτω από το μέσο όρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα