Ο πολιτικός εφιάλτης της Τερέζα Μέι, συνεχώς χειροτερεύει...

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να αντιμετωπίσει τους τιτάνες των βρετανικών επιχειρήσεων τη Δευτέρα, καθώς η κυβέρνησή της αγωνίζεται να ξεπεράσει ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που συγκλόνισε το πολιτικό κατεστημένο, ανάγκασε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου να παραιτηθεί και έστειλε στη "γραμμή του πυρός" τον Damian Green, τον αναπληρωτή της.

Ο 61 ετών Green, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο την εφημερίδα Sunday Times,

την κατηγορία, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία βρήκε πορνογραφικό υλικό σε έναν από τους υπολογιστές του στο Κοινοβούλιο, το 2008. Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ενός πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας «εντελώς αναληθείς» και «πολιτικές επιθέσεις». Σε μια δήλωση του που δημοσιεύτηκε στο Twitter, έγραψε ότι οι ισχυρισμοί ήταν "κάτι περισσότερο από μια ασυνείδητη δολοφονία χαρακτήρων".

Το ότι ένα τόσο υψηλού επιπέδου πολιτικό στέλεχος βρίσκεται στο επίκεντρο της τρικυμίας, που είναι και προσωπικός φίλος της Μέι, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ηγέτιδα των Συντηρητικών, για το αν μπορεί να αντέξει τον εκτροχιασμό από το καθήκον να επιτύχει μια σημαντική νίκη στις συνομιλίες διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τη Διάσκεψη Κορυφής του Δεκεμβρίου όπου οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις επιθυμούν σημάδια της προόδου του Brexit.

Η ισχύς της Μέι έχει υπονομευθεί από την απροσδόκητη απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις εκλογές του Ιουνίου. Η αποδυναμωμένη ηγεσία της θέτει επιτακτικά το ερώτημα πόσο καιρό μπορεί να αντέξει πριν από την απομάκρυνσή της - ή αν η πτώση την αγκαλιάζει καθώς οι Βρετανοί συντηρητικοί συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα