Γεωπολιτικές ανησυχίες και κινεζικά μάκρο πιέζουν την Ασία

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Βορείου Κορέας και ΗΠΑ με αιχμή τα πυρηνικά της πρώτης. Παράλληλα, βαρίδι για την πορεία των μετοχών απετέλεσαν και τα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό που υπολείπονται των προσδοκιών.

Στην Ιαπωνία, ισχυρές απώλειες 1,3% κατέγραψε ο Nikkei, ενώ στη Νότια Κορέα

ο Kospi σημείωσε πτώση 1,10%.
Αντιθέτως, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,38% χάρη στα κέρδη 0,84% που κατέγραψε ο υποδείκτης των χρηματοικονομικών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με απώλειες 0,27%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,22%.

Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης λόγω εθνικής γιορτής.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες εντάθηκαν για ακόμα μια φορά μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας ότι είναι σε θέση να εκτελέσει προληπτική επίθεση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Λίγες ώρες πριν ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιούσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν συνεχίσει να εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το Σάββατο την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε πρόσφατα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι επενδυτές στράφηκαν μαζικά στα λεγόμενα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε άνοδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου στα 109,91 νωρίτερα, ενώ η τιμή σποτ του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.64,61 δολ. έναντι 1.261 δολ. κατά τη χθεσινή ημέρα συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα