Γαβράς κατά ΣΥΡΙΖΑ: Περνάμε δοκιμασίες εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση

Επίθεση από τα... αριστερά εξαπολύει ο Κώστας Γαβράς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με πολλή αγωνία και μελανά χρώματα αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, στις δοκιμασίες που διέρχεται η χώρα εξαιτίας των Μνημονίων και της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Δεν έχω απαντήσεις, έχω μόνο ερωτήσεις. Τα νοσοκομεία δεν έχουν λεφτά για να περιθάλψουν, ενώ η παιδεία χάνει λεφτά και αυτό είναι το ίδιο ή ακόμα πιο επικίνδυνο για τη συνέχεια», τόνισε από την Κοζάνη,

όπου βρέθηκε για να παραστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του οι μαθητές των Λυκείων της πόλης, καθώς και σπουδαστές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης εκφράζει έντονους φόβους για το μέλλον της χώρας. Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα, ο κ. Γαβράς που είχε προταθεί από τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε: «Δεν είναι ο φασισμός ή ο ναζισμός που με ανησυχούν. Αυτοί οι βάρβαροι πάντα υπήρχαν σε περιόδους κρίσης και μετά αποτελούσαν παρελθόν. Με ανησυχεί ο αυξανόμενος ρόλος των τραπεζών που σκέφτονται για τον εαυτό τους, για τα κέρδη τους και όχι για τον κόσμο».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, οι νέοι να χρησιμοποιήσουν τα πτυχία τους προς όφελος της Ελλάδας και όχι για να φύγουν στο εξωτερικό. «Ελπίζω να μείνουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα