Κέρδη στην Ασία - Ανακούφιση χάρη στην απαλλαγή Κλίντον από τις κατηγορίες

Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, καθώς το επενδυτικό κλίμα ήταν θετικό μετά την απόφαση του FBI να απαλλάξει την Χίλαρι Κλίντον από τις κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση των emails.

«Αυτό έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τη Χίλαρι Κλίντον κι αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλά νέα για τους επενδυτές που έχουν όρεξη για ανάληψη ρίσκου» σχολιάζει ο Naeem Aslam, επικεφαλής

αναλυτής αγορών στην ThinkMarkets.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε μόνο ο ιαπωνικός Nikkei, καταγράφοντας οριακή πτώση.

Στο ταμπλό, η αυστραλιανή Westpac ενισχύθηκε κατά 2,66%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η αυστραλιανή τράπεζα εμφάνισε το χαμηλότερο ROE από το 2009 εξαιτίας των κεφαλαιακών αναγκών και των χαμηλών επιτοκίων.

Η Fortescue Metals Group ενισχύθηκε κατά 3,4%, μετά το ράλι των προθεσμιακών συμβολαίων του κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος.

Η Suzuki Motor κατέγραψε άνοδο 7,2%, μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδοφορίας κατά 2,4%.

Η βρετανική HSBC στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 1,74%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το κορεάτικο γουόν ενισχύθηκε κατά 0,7%, καταγράφοντας τημεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Το μεξικανικό πέσο, το οποίο κινείται ανοδικά όποτε ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει εμπόδια στην καμπάνια του, ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 18,58 έναντι του δολαρίου, μετά από ράλι 4,2% τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Το γεν κινήθηκε σταθεροποιητικά στα 104,46 έναντι του δολαρίου, μετά από πτώση 1,3% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

«Αν κι έχουμε δει μια αυξημένη όρεξη για ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές το τελευταίο 24ωρο, οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές για το σοκ των εκλογών. Μια θετική κίνηση του δολαρίου είναι πολύ πιθανή σε περίπτωση που κερδίσει η Κλίντον. Αντίθετα, θα δούμε μια αντίδραση αποφυγής ρίσκου σε περίπτωση νίκης του Τραμπ, κάτι που θα σημάνει πτώση του δολαρίου έναντι του γεν, του ελβετικού φράγκου και του ευρώ αλλά κέρδη σε άλλους τίτλους» σχολιάζει ο Rodrigo Catril, αναλυτής ισοτιμιών στην National Australia Bank Ltd.

Στην αγορά πετρελαίου, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 44,78 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 1,58% στα 46,3 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα