Γαλλικές εκλογές: Ζιπέ και Σαρκοζί θα κάνουν λόγο για σκληρή γραμμή εναντίον του Brexit

Οι Βρετανοί ρυθμιστές που προετοιμάζονται να διαπραγματευθούν για το Brexit θα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως τις γαλλικές εκλογές, αφού η προεκλογική καμπάνια στη γείτονο χώρα τους πρόκειται να "ανεβάσει ταχύτητα".

Οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών πρόκειται να παρουσιάσουν το πλάνο τους για το μέλλον της Ευρώπης το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια του πρώτου debate του πρώτου γύρου των εκλογών, με τους δύο υποψήφιους να έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση του Brexit.

O

Alain Juppe, ο οποίος προηγείται συστηματικά του Nicolas Sarkozy, θέλει την ΕΕ να λάβει μία σκληρή "γραμμή" ενάντια στους Βρετανούς. Από την άλλη, ο Nicolas Sarkozy ο οποίος συμφωνεί αρκετά με την Theresa May και τις απόψεις της για τη μετανάστευση, ελπίζοντας επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ, θέλει το αντίθετο.

Παρόλα αυτά, όλοι οι 7 υποψήφιοι των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών συμφωνούν με την άποψη του Σοσιαλιστή προέδρου πως οι εταιρείες της Βρετανίας και οι τράπεζες του Λονδίνου δεν θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά χωρίς να επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών. Juppe και Sarkozy επίσης αναφέρουν πως τα κεντρικά γραφεία της Εuropean Banking Authority (EBA) θα πρέπει να φύγουν από το Λονδίνο.

Ο Sarkozy θέλει, επίσης, να μειώσει την πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια των Ευρωπαίων πολιτών που εργάζονται στη Γαλλία, και καλεί προς σκληρότερη μεταναστευτική τάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα