Γαλλία: Υποχωρούν τα ομόλογα λόγω πιθανής συνεργασίας της Αριστεράς

Υποχώρησαν τα γαλλικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Χαμόν ότι θα έχει νέες συνομιλίες με τον υποψήφιο της ακροαριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν για πιθανή κοινή υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Η ένωση των δύο θα μπορούσε να καταλήξει σε μια αναμέτρηση με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

δείχνουν ότι μια κοινή υποψηφιότητα των δύο θα μπορούσε να τους στείλει στον β' γύρο εκλογών του Μαΐου.

Το spread μεταξύ γαλλικού και γερμανικού 10ετούς έφτασε σε υψηλό μιας εβδομάδας, ενώ γαλλικές μετοχές και ευρώ υποχώρησαν, μετά τα σχόλια του Χαμόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ρ/σ France Info.

«Η εξέλιξη σίγουρα δεν είναι θετική για τα γαλλικά ομόλογα. Αυξάνει τις πιθανότητες για μια νίκη της Λε Πεν, την ώρα που οι γαλλικοί τίτλοι είναι ήδη πολύ ευάλωτοι σε πολιτικά ρίσκα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε τι θα φέρει μια τέτοια ένωση, σίγουρα όμως δεν είναι κάτι που περιμένουν οι αγορές», αναφέρει ο Kim Liu, στρατηγικός αναλυτής της ABN Amro.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ανέβηκε κατά 3 μ.β. στο 1,05%, διευρύνοντας το spread από τα αντίστοιχα 10ετή κατά έξι μονάδες βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα