Γ. Στουρνάρας: Αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις «κλειδί» για την οικονομία

Νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και προς τους Θεσμούς να καταστήσουν περισσότερο εφικτές τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους για μετά το 2018, απέστειλε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η

εκδήλωση είχε θέμα « Επιχειρηματικότητα, πολιτικές επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα», με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει για μία ακόμη φορά, ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει θετικές προοπτικές «παρά την επιδείνωση της εμπιστοσύνης και την υποχώρηση των βραχυχρόνιων δεικτών τους τελευταίους μήνες».

Προσέθεσε, όμως, ότι οι όποιες προοπτικές συνδέονται άμεσα με την «καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Προς το παρόν, η καθυστέρηση αυτή έχει εξασθενήσει τη θετική δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς εντούτοις να την αναστρέψει. Όμως, ενδεχόμενη άλλη καθυστέρηση μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας, και να θέσει έτσι σε κίνδυνο όλους τους στόχους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας το βασικό είναι να υπάρξει εφαρμογή μίας σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων το άνοιγμα των επαγγελμάτων που παραμένουν «κλειστά», η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδύσεων, η μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις και στη διευκόλυνση του ανταγωνισμού, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, η αναβάθμιση και επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία του κ. Γ. Στουρνάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα