Γ. Χρυσικός: Το νέο «στοίχημα» της Grivalia στα ξενοδοχεία

Της Στεφανίας Σούκη

Ήταν στα μέσα του 2015 όταν ο Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε την πρόθεσή του ομίλου να επενδύσει στο πολλά υποσχόμενο τουριστικό real estate, μέσω της -νεοσύστατης τότε- θυγατρικής Grivalia Hospitality. Χρειάστηκε όμως να περάσει κάτι παραπάνω από ενάμισης χρόνος, προκειμένου ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου στον ξενοδοχειακό κλάδο να προχωρήσει στην πρώτη του επένδυση

στον τουρισμό και μάλιστα όχι στην Ελλάδα, αλλά στον Παναμά, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Στο μεσοδιάστημα πάντως η διοικητική ομάδα της Grivalia έχει εξετάσει ουκ ολίγες περιπτώσεις ξενοδοχείων εντός Ελλάδος, ένα από τα βασικά προβλήματα ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μιας από τις δύο μεγαλύτερες εγχώριες ΑΕΕΑΠ ήταν ότι υπήρχε μεγάλη ...απόσταση της ζητούμενης τιμής με τους ιδιοκτήτες- ξενοδόχους.

Κι έτσι, η Grivalia Hospitality ξεκινά τις επενδύσεις της, τελικά, από το Pearl Island του Παναμά, εξαγοράζοντας έναντι 27 εκατ. ευρώ τη συμμετοχή του 60% της Dolphin στο project των 66,5 εκατ. ευρώ (συνολικό κόστος ανάπτυξης) με τον κ. Χρυσικό να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες (και) στην Ελλάδα.

Το άνοιγμα στα ξενοδοχειακά ακίνητα θα είναι και ένα νέο, μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, ο οποίος έκλεισε πέρυσι μία δεκαετία στην Grivalia: Το 2006, ο κ. Χρυσικός βρέθηκε στην τότε Eurobank Properties ως διευθυντής επενδύσεων και μέλος της επενδυτικής της επιτροπής, για να αναλάβει τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της εταιρείας το επόμενο έτος. Έκτοτε, ο ίδιος κατέχει ηγετικό ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας και έχει συμβάλλει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της, με καταλυτική αυτή του 2014 και την επένδυση της καναδικής Fairfax ως μεγαλομετόχου στην εταιρεία: Η ομάδα του και ο ίδιος έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία άνω των 400 εκατ. ευρώ από αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα και την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, κτίζοντας έτσι σταδιακά το χαρτοφυλάκιο της Grivalia Properties.

Keywords
Τυχαία Θέματα